HASANKEYF’TE GÖZLER
YENİ YERLEŞİM BİRİMİNDE
Ramazan bayramı sonrası taşınacakları yeni yerleşim birimi için Hasankeyfliler heyecanlı olduğu kadar bir o kadar da buruk. Heyecan ve burukluğu bir arada yaşayan Hasankeyfliler: “Taşınacağımız yeni yerleşim birimi için burukluk yaşıyoruz. Yıllardır iç içe olduğumuz tarihin gölgesinden ayrılmak bize ister istemez burukluk yaşatacak” dediler. Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen ise 850 konuttan oluşacak yeni yerleşim birimindeki 4 mahallenin de adının belirlendiğini söyledi.

MAHALLE VE CADDELERE TARİHİ İSİM
Yeni Hasankeyf’te mahalle ve caddelere tarihi isimlerin verildiğini dile getiren Başkan Kusen: “TOKİ’nin tamamlama aşamasına getirdiği konutların teslimi için artık gün sayıyoruz. Dört mahallemizin adını belirledik. Kültürel parkla iç içe olan semtin adını Kültür, Raman dağı eteğindeki mahalleye Raman, Dicle nehrine yakın alana da Dicle ve 300 yıllık hakimiyetini tarihi ilçemizde sürdüren Eyyübi’lerin adını da diğer mahallemize verdik. 12 caddeye de tarihe mal olan isimleri verdik. Aralarında El Ceziri, Şeyh Sevinç, Sultan Süleyman Eyyübi, Akkoyunlu ve hayatta olmayan eski Hasankeyf Belediye Başkanlarının isimleri de caddelerimizde yaşayacak. Bu isimleri halkın önerisi ile verdik” dedi.

“ESERLER, YENİ YERLEŞİM
BİRİMİNE HAYAT VERECEK”
Artuklu hamamı, Sultan Süleyman Koç camisi, İmam Abdullah Zaviyesi, El Rızk camisi, Zeynel Bey Türbesi, Eyyübi camisi ve Kale giriş orta kapısının, Dicle nehri kıyısındaki kültürel parka inşa edilmesiyle Hasankeyf’in yine tarihle iç içe olacağını dile getiren Belediye Başkanı Kusen: “Taşınan 7 eser yeni yerleşim birimine hayat verecek” dedi. Yeni imar planıyla Hasankeyf’in yeni yerleşim biriminin örnek bir kent olacağını anlatan Kusen: “Bazı eksiklikler var. Bu eksikliklerin giderilmesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Yeni yerleşkedeki konutların yüzde 95’i tamamlandı” diye konuştu.

“HASANKEYF EN GÜZEL İLÇE OLACAK”
10 Haziran tarihinden itibaren Ilısu Barajında su tutma işlemlerinin başlayacağına işaret eden Başkan Kusen, yaklaşık 4-5 ay sonra eski Hasankeyf’in sular altında kalacağını söyledi. Yeni Hasankeyf’in yatay mimari ile inşa edildiğini hatırlatan Başkan Kusen, şunları kaydetti: “İlçemizde çok katlı bina yapılmadı. Bu proje devletin prestij projesidir. 12 bin yıllık geçmişi olan bir yerleşim yeri su altında kalınca büyük önem verildi. Sosyal yaşam alanları tamamlandığında Hasankeyf en güzel ilçe olacak. Bundan sonraki süreçte aileler, ekonomik ve sosyal alanda daha rahat bir yaşam sürdürecekler.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim