** 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında Batman hareketli bir günü geride bıraktı. Batman Üniversitesi’nde düzenlenen panelde Rektör Aydın Durmuş ve Vali Hulusi Şahin, mesajlar verdi. Rektör Prof. Dr. Durmuş: “15 Temmuz gecesinde Batman’da dışarı çıktığımda bu kadar Türk bayrağı olabileceğini düşünmemiştim” dedi. Vali Hulusi Şahin ise; “Milletimizin kahramanlığıyla o gece uçurumun eşiğinden döndük” diye konuştu.

ÜNİVERSİTEDE PEŞ PEŞE ETKİNLİK
Batman Üniversitesi’nin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği panel ilgi gördü. Merkez kampüste düzenlenen panele Vali Hulusi Şahin, Başsavcı Ömer Mete, Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Jandarma Komutanı Mustafa Bakçepınar, Emniyet Müdürü M.Ali Akkaplan, Ak Parti İl Başkanı Akif Gür, protokol üyeleri ve akademik personellerin katıldığı ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Zaferi’ panelde Dr. İmbat Muğlu, Yaşar İçen, Ahmet Külekçi ve gazi Mehmet Köse konuştu. Panel öncesinde İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. İl Müftüsü Turgut Erhan ise şehit ve gazilere dua etti. 15 Temmuz gecesiyle ilgili sinevizyon gösteriminin de yapıldığı programın açılış konuşmasını yapan BÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş: “Her yıl 15 Temmuz’da şehitlerimizi yad edeceğiz ve hatırlayacağız. Darbe akşamı Batman’da dışarı çıktığımda bu kadar Türk bayrağı olabileceğini düşünmemiştim. 15 Temmuz’dan güçlenerek çıktık. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

VALİ: “BİR ŞARLATANIN
ARKASINA NASIL DÜŞTÜLER”
Vali Hulusi Şahin ise 15 Temmuz’da anlamlı etkinlik gerçekleştiren Batman Üniversitesi Rektörü Aydın Durmuş’a teşekkür etti. Vali Şahin, şunları söyledi: “Milletimizin kahramanlığıyla o gece uçurumun eşiğinden döndük. Kahramanlar sayesinde büyük bir zafer elde edildi ama geçen 3 yıl içinde hepimizin sorgulaması gereken bir şey var. Nasıl oldu da bu kadar önemli yerlere gelen bir kesim, bir şarlatanın peşine düştü. Bir ideolojinin arkasına nasıl düştüler, bu nasıl bir mantıktı? Bunu düşünmemiz gerek. Bir daha 15 Temmuzlar olmaması için oturup düşünmeliyiz. Türkiye’de her dönemde böyle şarlatanlar çıkar. Eğer aklımızı kullanmış olsaydık 15 Temmuz felaketini yaşamayacaktık. 16 Temmuz sabahına, ülke olarak 15 Temmuz öncesine göre daha güçlü şekilde uyandık.” Panele katılan gazi Ömer Köse ise darbe gecesi yaşadıklarını anlatırken, diğer konuşmacılar da hain darbe girişiminin ülkeye verdiği zararlara dikkat çekti. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim