Batman Petrolspor Güreş altyapısında yetişen ve 2021 Tokyo Olimpiyatlarında Paralimpik Judo dalında Olimpiyat 3.’sü olarak gönlümüzde taht kuran Recep Çiftçi’nin spora başlangıcı ve ardından yaşadıklarını sizlere aktarmaya çalışacağım.

Recep Çiftçi’yi, Batman Petrolspor Güreş altyapısında tanıdım. Efendiliği, çalışkanlığı ve hırsı ile hemen göze çarpan sporcuların başında gelmekte idi. Güreş branşında elde etmiş olduğu başarıları bir üst düzeye çıkarmak amacıyla Batman Petrolspor güreş takımı antrenörü İbrahim Halil Kay tarafından, Judo branşına yönlendirilen ve doğuştan gelen görme engelli olmasından dolayı raporu alınarak müsabakalara 15 gün kala videolardan Judo müsabakası ve hareketlerini öğrenen ardından girmiş olduğu ilk müsabakada Türkiye derecesi elde ederek kendisine yeni bir yol haritası çizmiş oldu.

Judo milli takımları kamplarında tekniğini daha da geliştirerek önce Avrupa dereceleri almaya başladı. Aynı zamanda Batman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi olan Recep akademik olarak kendisini geliştirmeye devam etti. Bütün bunları yaparken, TPAO ile Petrolspor kulübü ve kendisini ilk keşfeden İbrahim Halil Kay kendisine çok destek verdi.

Petrolspor kulübü kendisinin önünü açmak ve büyük hedeflerini yaklaşması için Kocaeli Büyükşehir Belediyespor kulübüne transfer olmasına yardımcı oldu. Çok çalıştı, çabaladı yeni doğan 2 aylık bebeği ve ülkemiz adına madalya alarak ilimizi en güzel şekilde temsil etti.  Kendisinin müsabakasını başta Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu olmak üzere TRT ekranlarından canlı yayınlandı. Müsabakayı milyonlar izledi.  Olimpiyat 3 ardından ilk tebrik eden isim Spor Bakanı oldu. İlimizi Olimpiyatlarda ilk temsil eden sporcu olan ve bunu da Olimpiyatlarda madalya alarak taçlandıran Recep Çiftçi’yi kutluyorum.  Kendisinin bu günlere gelmesinde emeği olanları teşekkür ediyorum.

MAZLUM ZOR OLANI BAŞARDI
Bir diğer kahramanımız ise TPAO Petrolspor’un başarılı milli atleti Mazlum Demir, bildiğiniz üzere Kenya’da yapılan U-20 Gençler Dünya şampiyonasında yürüyüş branşında ülkemizi ve ilimizi en güzel şekilde temsil eden Mazlum Dünya 6 olarak tarihi bir başarıya imza attı.

Daha önce Balkan şampiyonluğu, Avrupa 4.bulunan Mazlum’un, son tur içinde rakipleri ile arasındaki mesafeyi koruyamayarak Dünya 6.’sı olması camiayı üzdü.

Tıpkı Recep gibi Karşıyaka mahallesinden okul elemesi sonucu takıma kazandırılan ve 7 yıllık bir altyapı eğitiminin ardından başarılı sonuçlar alan milli atletimizin gelişiminde Petrolspor Atletizm Baş Antrenörü Ümit Kemal Pişkin ile antrenör Sadullah Ergün’ün büyük katkıları bulunuyor.

TPAO Petrolspor kulübünün imkanları,

İyi bir altyapı eğitimi ile Batman’lı sporcular her zaman başarılı olurlar.

Bunların en iyi örnekleri de Olimpiyat 3.’sü Recep Çiftçi ve Dünya 6.’sı Mazlum Demir.

Son olarak; bu sporcuların başarısı hepimizde büyük sevinç oluşturdu. Başarıyı takdir etmek kıymetlidir ama bu sporculara emek verenleri de unutmamak gerek. Başta antrenörleri ve aileleri olmak üzere kulüplerine, yöneticilerini de unutmamak gerek. Bu başarılar bireysel olsa da arkalarında nice insanlar ve kurumlar var. Bu sporcuları sadece başarılarında değil, müsabakalara hazırlandıkları zorlu süreçte de unutmamak gerek.

Henüz yıldızı parlamamış nice gencimiz var. Onları parlatmak ve sahiplenmek hepimizin görevidir.

Sağlıcakla kalın.

Editör: TE Bilişim