İKİ KARDEŞE YAZIK OLDU
Batman’ın Güneykent mahallesinde ikamet eden Şanlı ailesinin iki ferdi, Batman Çayı’nda boğuldu. Sabah erken saatlerde Batman Çayı kıyısındaki Balpınar beldesi mevkisinde köprü altında piknik yapmak isteyen ve karpuzu soğutmak için suya bırakmak isteyen kardeşlerden birinin dengesini kaybetmesiyle iki kardeş sudan çıkamadı. Feci olay dün öğle saatlerinde meydana geldi. Sabah saatlerinde arkadaşlarıyla birlikte çay kıyısında piknik yapmak isteyen Şanlı kardeşlerden 15 yaşındaki Sinan, bir anda akıntıya kapıldı. Ağabeyi 18 yaşındaki Serhat ise kardeşini sudan çıkarmaya çalışırken akıntıya kapılarak kayboldu. İsmi öğrenilemeyen başka bir kardeşi ise çevredekiler son anda kurtardı.

DALGIÇ EKİPLERİ GEÇ ULAŞTI
Olay yerine çok sayıda Jandarma ve Çevik Kuvvet ekipleri sevk edildi. Tatvan’dan dalgıç ekiplerinin geç gelmesine aile fertleri tepki gösterdi. Boğulma vakasının üzerinden uzun bir sürenin ardından Bitlis ve Van'dan dalgıçlar Batman'a ulaştı. Şanlı ailesinin fertleri sinir krizleri geçirdi. 

CESETLERİNE 7 SAAT SONRA ULAŞILDI

Batman çayında boğulan Şanlı kardeşlerin cesetlerine 7 saat sonra ulaşılabildi. Bitlis ve Van’dan gelen dalgıçlar, Batman çayında boğuldukları yerin 10 metre ilerisinde önce Sinan’ın, ardından da Serhat Şanlı’nın cansız bedenine ulaştı. 112 Acil ekipleri Sinan ve Serhat’ın cenazelerini otopsi için Batman Bölge Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Şanlı kardeşlerin cesetlerinin Batman Çayı’nda çıkarılması sırasında yakınları sinir krizleri geçirdi.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim