30 STK TEMSİLCİSİNDEN ORTAK AÇIKLAMA
Batman’da 30’a yakın STK temsilcisi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin düzenlediği eş zamanlı basın açıklamasına katıldı. STK’lar adına açıklamayı okuyan BATSO Başkanı Abdulkadir Demir: “Her kritik dönemde milletimizin ve devletimizin yanında durduk. İdlib’te gerçekleşen hain saldırıya ilişkin ortak tepkimizi gösteriyoruz. Öncelikle vatanın huzuru, güvenliği ve mazlumları müdafaa etmek üzere üstlendikleri görevde şehit olan tüm kahraman askerlerimizin ruhları şad olsun, rabbim şehitlerimizin mekanını cennet eylesin. Yakınlarına sabır, metanet, yaralılarımıza acil şifalar nasip eylesin. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

“DÜNYA SESSİZ KALDI”
Demir, şöyle devam etti: “Askerlerimiz İdlib’te hem ülke sınırlarımızı hem de mazlumları korumaktaydı. Zira Suriye’de yaşanan zulümlere, yüz binlerce sivilin zalimce katledilmesine, milyonların evinden, toprağından sürülmesine dünya sessiz kaldı. Rejim, Suriye’yi her geçen daha da ağır bir yıkıma sürüklüyor. Rejim güçleri son olarak da yapılan anlaşmalara uymayarak askerlerimizi kalleşçe pusuya düşürdü. Bu saldırı, asla kabul edilemez. Masum insanları katleden ve ülkemizin güvenliğine de açıkça tehdit oluşturan bu rejim unsurlarına karşı sessiz kalmamız beklenemez. Rejimin zulümlünden kaçan Suriyeli kardeşlerimizin yaşama hakkını korumak, tarihi, insani ve vicdanı sorumluluğumuzdur.”

“ORDUMUZUN YANINDAYIZ”
Batman Ticaret ve Sanayi Konferans salonunda düzenlenen ortak basın açıklamasında BATSO Başkanı Demir, sözlerini şöyle tamamladı: “Türk devleti ve ordusu, bugüne kadar Fırat kalkanı, Zeytindalı ve Barışpınar’ı hareketiyle terör örgütlerine ve destekçilerine gereken cevabı en güçlü şekilde vermiştir. Elbette bu acımasız saldırının sahipleri bunun bedelini ödeyecektir. ‘Bahar kalkanı’ harekatıyla da bu bedeli de ödemeye başlamışlardır. Herkes şunu bilsin ki biz her türlü zorluğu aşmasını bilen bir milletiz. Ülkemizin menfaatlerini her şeyin üstünde tutuyoruz. Bugünkünden daha güçlü şekilde biriz, bütünüz ve birlikteyiz. Tüm kesimleri temsil eden meslek ve sivil toplum örgütleri olarak bayrağımızın altında kenetlendik. Rejime karşı kararlı şekilde mücadele eden devletimizin ve kahraman ordumuzun yanındayız. Alınacak her kararın, atılacak her adımın arkasındayız.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim