HÜZÜNLENDİREN TÜRKÜ…
Batman’da 24 Kasım Öğretmenler günü Şenay Aybüke Yalçın Kütüphanesi’nde törenle kutlandı. Törene Vali Hulusi Şahin, eşi Ebru Şahin, Garnizon Komutanı Albay İhsan Kaplan, Ak Parti İl Başkanı Akif Gür, BÜ Rektörü Aydın Durmuş, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, şehit öğretmen Aybüke’nin babası Sadık Yalçın ve kurum müdürleri katıldı. Tören öncesi Vali Şahin, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisini gezdi. Fuaye salonunda müzik öğretmenleri, Aybüke öğretmenle özdeşleşen ‘Mağusa Limanı’ türküsünü icra etti. Törende ise şehit öğretmenlerle ilgili sinevizyon gösterimi yapılırken, mesleğe yeni atanan öğretmenler için de yemin töreni düzenlendi.

“ŞÖLEN GİBİ KUTLAMAMIZ GEREKİRKEN”
Programda konuşan Vali Hulusi Şahin, öğretmenler gününü buruk kutladıklarını belirterek: “Öğretmenler gününü şölen gibi kutlamamız gerekirken, biz bugün sanki şehitler günü ve bir cenazede gibi çok duygulu anlar yaşıyoruz. Bunun sebebi evlatlarımızı katleden hain zalim karanlık zihniyettir. Bu hain zalim karanlık zihniyet evlatlarımızı katlediyor. Sadece öğretmenlerimizi değil hemşirelerimizi, doktorlarımızı, imamlarımızı polislerimizi, askerlerimizi, korucularımızı katlediyor. Hâlbuki bu toprağın evlatları, bu topraklara görevi neyse huzur, eğitim ve sağlıkta hizmet götürmeye çalışıyorlar. O ay yüzlü Aybüke’nin kime ne zarar vardı? Bu bölgenin çocuklarına hizmet vermekten başka ne hedefi vardı? Yiğit ve dağ gibi öğretmen Sıtkı Abdioğlu’nun evlatlarına hizmet etmekten başka ne hedefi vardı? Biz bugün daha neşeli bir arada olmak istemez miydik? Niye elimizden aldınız bu düğün günümüzü, cenaze gününe çevirdiniz” dedi.

BABA YALÇIN: “ÇOK AYRI BİR DUYGU”
Programda konuşan şehit öğretmen Aybüke’nin babası Sadık Yalçın ise kızının adının kütüphaneye verilmesinden ötürü yöneticilere teşekkür etti. Baba Yalçın, şöyle devam etti; “Batman’da olmaktan çok memnunum. Bu güzel eserin yapılması ve kızımın isminin verilmesinden ötürü ayrıca mutlu oldum. Sayın Valimiz, Kültür Bakanlığa ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun. ‘Ölemeyecek, yaşatacağız’ ifadesinin anlamı böyle eserler olsa gerek. Batman’a üçüncü gelişim. İlk gelişim, kızımın öğretmenliği kazandığında olmuştu, daha sonra konukevinin açılışına gelmiştim. Ülkemizin farklı şehirlerinde şehitlerimizin isimlerinin böylesi kurumlara verilmesi gerçekten çok ayrı bir duygudur.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim