**Dondurma imalat makine ustaları olan İtalyan ve Danimarkalı konuklar, Batman ortamından memnun. Türkiye’ye her gelişlerinde ülkelerinin Büyükelçilerinden uyarı aldıklarını belirten yabancı konuklar: “6-7 kez geldiğimiz Batman’da endişemiz yok. Burada rahat ortamda çalışıyoruz” diyorlar.

“BATMAN RAHAT YER”
Batman’da marka dondurma imalat firmalarına Avrupa ülkelerinden getirilen makinelerin montelerini yapan ustalar, petrol kentini övüyor. Danimarka’da yaşayan ve aslen Türk asıllı İbrahim Yılmaz ile İtalyan Claudıov Chıuou, Türkiye’ye her gelişlerinde kendi ülkelerindeki büyükelçiliklerince uyarıldıklarını söylüyor. Türkiye’nin yanı sıra Arap ülkeleri ile Basra’da da dondurma imalat makinelerinin montesini yaptıklarını belirten Yılmaz: “Batman’a gelmekten hiçbir zaman ürkmedik. Çünkü buradaki insanlar hem sıcakkanlı hem de misafirperver. Basra, buraya göre 50 yıl geride. Buraya gelmekten keyif duyuyoruz. Buradaki firmaları markalaşmaları yolunda attıkları adımlar bizleri de mutlu ediyor” dedi.

“SURİYE’YE YAKIN DİYE ÇEKİNİYORLAR”
İtalyan makine monte ustası Claudıov Chıuou, Batman’ın yanı sıra Kayseri’de de çalıştığını söyledi. Türkiye’nin daha fazla AB kapısında bekletilmemesi gerektiğini de dile getiren Chıuou; “Batman’da da en ufak bir endişemiz yok. Burası güvenli bir şehir ama Batman sınıra yakın bir şehir olduğu için büyükelçilerimiz zaman zaman bizi uyarıyor. Ve zorunlu olmadıkça ‘Güneydoğu’ya gitmeyin’ diyorlar. Ancak onlar burayı bilmedikleri için ön yargıyla hareket ediyorlar. Buradaki ortamın güzelliğini her zaman dile getiriyorum. Türkiye’nin daha fazla AB kapısında da bekletilmemesini istiyorum. Çünkü Türkiye AB’ye alınırsa çok fazla kişi de AB ülkelerine gitmez. Bazı şehirlerde iki farklı insan görüyorum. Bir bölümü AB’ye yakın, bazıları da uzak. İşim gereği birçok ülkeyi gördüğüm içinde memnunum” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim