İl Göç İdaresi ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Batman'a yerleşen 20 bini aşkın Suriyeli sığınmacıların ihtiyacını zamanında karşılıyor. Kış mevsimiyle birlikte dağıtılacak 17 bin kömürün bir bölümü sığınmacılara dağıtılacak. Kayıtları yapılan Suriyelilere bir de her ay 120 TL. maaş ile Kızılay'ın gıda kartı imdatlarına yetişiyor.

20 BİN SURİYELİ OTURUYOR

Suriye'deki iç savaştan kaçıp Batman'a yerleşen 20 bini aşkın Suriyeli sığınmacıların can simidi İl Göç İdaresi ile Sosyal Yardımlaşma Vakfı oldu. Kış mevsimiyle birlikte yakacak yardımından yararlanacak 22 bin 600 aile arasında sığınmacılar da var. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ile İl Göç İdaresi'ne kayıt yaptıran sığınmacı ailelerin her bir ferdine aylık 120 TL banka hesaplarına yatırıyor. Ayrıca yardım kampanyasında da Kızılay'ın aylık gıda kartları da ailelerin ihtiyaçlarını karşılıyor. Avrupa'ya giden 4 bini aşkın Suriyeliden geride kalanlar Batman'ı terk etmemeye kararlı.

"BURADA RAHATIZ"

Avrupa'ya davet edildikleri halde Türkiye'de kalmaya karar veren sığınmacılar rahat bir ortamda yaşadıklarına dikkat çekiyor. Ülkelerindeki savaşın sona ermesiyle bir gün topraklarına dönebileceklerini belirten bazı Suriyeli sığınmacılar, şöyle konuştu: "Yaklaşık 4 yıldır buradayız. Diğer illere göre Batman'daki ortamdan memnunuz. Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile diğer hayırsever kurumların yardımları ile geçimimizi sağlıyoruz. Ayrıca gerek inşaat sektörü, gerekse de tekstil atölyelerinde de çalışma ortamı bulan çocuklarımızın maaşları ile burada yaşama tutunmasını bildik. Birgün geride bıraktığımız topraklarımıza dönmenin özlemi içindeyiz." (Haber merkezi)

Editör: TE Bilişim