**Hava sıcaklığının 50 dereceyi bulduğu Batman’da cadde ve sokaklar öğle saatlerinde adeta boşaldı. Zorunlu olarak dışarıya çıkanlar da sıcaktan korunmak için şemsiye kullanıyor.
AĞUSTOS SICAĞI
Batman’da hava sıcaklığının Ağustos’un ikinci haftasında da sürmesi, dışarıya çıkmak zorunda kalanları farklı yöntemlere zorluyor. Termometrelerin 50 dereceyi gösterdiği kent merkezinde cadde ve sokaklarda öğle saatlerinde in-cin top oynuyor. Zorunlu olarak dışarıya çıkmak zorunda kalanlar ise sıcaktan korunmak için şemsiye ile dolaşıyor.



PARKLAR DOLUYOR
Tüm bölgede etkili olan sıcak hava Batman’da da etkisini gösteriyor. Batman’da günün en yüksek sıcaklığı 50 derece olarak ölçüldü. Bazı vatandaşlar da serinlemek için park ve bahçelerde gölgeye sığınıyor. Özellikle öğle ve ikindi arasındaki zamanı kentin kalbi konumundaki Atatürk parkında geçiren bazı yurttaşlar; “Ağustos’un ikinci haftasına girdik. Havalar sıcak. Biz eskiden alışmışız sıcaklara. Atatürk parkı daha serin. Burada bir süre dinlendikten sonra tekrar işimize dönüyoruz” dediler. 

Editör: TE Bilişim