*22 Dönümlük arsasında petrol bulunan Fesih Oğurgül; “Petrolün bulunması işsiz gençlerimiz için umut oldu. Arsam için herhangi para talebinde bulunmadım. Buğday ve arpa ektiğimiz yerde artık petrol fışkırdı” dedi.

2 KUYUDA KALİTELİ PETROL
TPAO Batman Bölge Müdürlüğü ile TPIC’in komşu il Diyarbakır’da sürdürdüğü çalışmalarla 2 kuyuda  petrol bulunduğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Batman-Diyarbakır il sınırındaki Bismil ilçesine bağlı Akbaş (Sergevra) Köyündeki Akoba-1 kuyusu ile Yenişehir ilçesindeki Yenişehir-1 kuyularında petrol çıkarılması sevinç yaşattı. Akoba-1 kuyusunda günlük 2 bin 800, Yenişehir-1 kuyusundan ise 3 bin varil petrol edileceği açıklandı.

GÜNLÜK ÜRETİM 43 BİN 300 VARİLE ULAŞTI
TPAO Batman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanındaki Batman, Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Şırnak’ta yaklaşık 70 sondajda 37 bin 500 varil petrol elde ediliyor. Komşu il Diyarbakır’da yeni keşfedilen kuyularla birlikte bölgede günlük petrol üretiminin 43 bin 300 varile ulaştığı bildirildi.

“BUĞDAY VE ARPA EKTİĞİMİZ
YERDEN PETROL FIŞKIRDI”
Batman’a 15 Kilometre uzaklıkta Akbaş Köyü’ndeki 22 dönümlük arsasında petrol bulunan Fesih Oğurgül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasıyla heyecanlandıklarını söyledi. Arsası için hiçbir maddi talepte bulunmadığını belirten Oğurgül, gençlere iş istihdamı sağlanacağından dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Oğurgül, şöyle devam etti: “Petrolün bulunması işsiz gençlerimiz için umut oldu. Arsam için herhangi para talebinde bulunmadım. Tek isteğimiz, köyümüze altyapı hizmetlerinin getirilmesi. Buğday ve arpa ektiğimiz yerde artık petrol var. 80 Haneli köyümüzün kaderi petrolle değişecek.”

GENÇLER; “UMUDUMUZ YENİ PETROL SAHALARI”
Akbaş Köyüne komşu Batman’ın Kocalar köyü sakinlerinden 22 yaşındaki Sabri Durak ise Akoba-1 Kuyusunda petrolün çıkmasına, mutlu olduğunu belirterek, “Mısır ekimini yaptığımız arsamızın dibindeki tarlada petrol bulunduğu için çok sevinçliyiz. Bu verimli sahanın daha da genişletileceğine inanıyoruz. Petrol, bize de iş imkanı sağlayacak” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim