**Şırnak, Nusaybin, Cizre ve İdil’li öğrenciler için sahneye çıkan Diyarbakır Devlet Tiyatrosu oyuncularının sahneye taşıdıkları; “Sınırsız, sınıfsız kardeş. 1 Dünya... Bu yangını söndürün” yazılı dövizi öğrenciler, ayakta alkışladı.
TİYATROCULARA ALKIŞ
Yaklaşık 2500 Şırnak, Cizre, Nusaybin ve İdil’li öğrencinin eğitimlerini sürdürdüğü Batman’da, öğrencilerin bir bölümü tiyatro ve diğer etkinliklerle moral buluyor. Kültür merkezi konferans salonundaki Diyarbakır Devlet Tiyatrosu "Süleyman ve Öbürsüler" adlı oyunu sahnelendi. 400 öğrenci, öğretmenleri ve bazı il yöneticileriyle birlikte izlediği tiyatro oyunu beğeni topladı. Oyun bitiminde “Sınırsız, sınıfsız kardeş, 1 Dünya... Bu yangını söndürün” yazılı dövizle öğrencilerin karşısına çıkan tiyatro ekibi, ayakta alkışlandı. 


“EĞİTİMİMİZİ TAMAMLAMAK İSTİYORUZ”

Aylar sonra tiyatro izlemenin keyfini yaşadıklarını belirten öğrenciler; “Yarıda kalan eğitimimizi Batman’da tamamlıyoruz. Derslerimizden kalan zamanımızı tiyatro ve diğer etkinliklere ayırıyoruz. Batman, bize iyi ev sahipliği yapıyor.  Bir dizi etkinlikle moral buluyoruz. Diyarbakır Devlet tiyatrosunun sahnelendiği oyun mükemmeldi. Oyun bitiminde sahnede açılan pankart ise anlamlıydı. Bir an önce eğitimimizi tamamlayıp kentlerimize dönmek istiyoruz” dediler.

Editör: TE Bilişim