*Son on yılda dünyanın en çok konuştuğu sanatçılar arasında yer alan Batmanlı Ahmet Güneştekin’in, daha önce açılışı 3 kez pandemi nedeniyle ertelenen “Hafıza Odası” sergisi, Diyarbakır’ın tarihi Keçi Burcu’nda açıldı. Güneştekin; “Yaptığım işleri aileme göstermeye geldim. İyi ki mahallemde ve coğrafyamdayım” dedi.

*Yoğun ilginin gösterildiği açılışta Ahmet Güneştekin, aralarında FOX TV Çalar Program Yapımcısı İsmail Küçükkaya’nın da aralarında bulunduğu basın mensupları ile sergiyi gezdi.

AÇILIŞA YOĞUN İLGİ
Ünlü sanatçı Ahmet Güneştekin’in ‘Hafıza Odası’ sergisi, Diyarbakır ve Sanayi Odası’nın ev sahipliği ve Pilevneli Galeri Sunumu ile Diyarbakır’ın tarihi Keçi Burcu’nda açıldı. “Kayıp Alfabe”, “Analar duvarı”, “Yoktunuz””, “Hafıza Odası tepesi”, “Çürüme” ve “5 No’lu Koridor” başlıklı çalışmaların yer aldığı “Hafıza Odası” sergisinin açılışına HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, kentteki siyasi parti temsilcileri, bölgedeki STK başkanları ve iş ile sanat camiası katıldı.

ZİYARETÇİLERLE SERGİYİ GEZDİ
Yoğun ilginin gösterildiği açılışta ilk önce Ahmet Güneştekin, basın mensuplarıyla sergiyi gezdi. Eserler hakkında bilgi veren Güneştekin, basın turundan sonra bu kez ziyaretçilerle sergiyi gezdi. Sergide, ziyaretçileri ilk karışlayan “Kayıp Alfabe” eserinde, faili meçhul cinayetlere kurban giden yada kaybolan yaklaşık 700 kişinin isimlerinin verildiği sokak, park, meydan tabelaları yer alıyor.

‘5 NOLU KORİDOR”
Tarihi burcun terasına, renkli tabutlardan oluşan ‘Çürüme’ adlı eser sergilenirken, tünelde ise 12 Eylül darbesinden sonra işkence ile sembolleşen 5 Nolu cezaevinde yapılanların anlatıldığı ışık ve ses enselasyonuna ev sahipliği yaptı. ‘5 Nolu Koridor” izleyenleri en çok etkileyen bölüm oldu. Sanatçı Güneştekin, sanatçıların görevlerinin tarihin tanıklığı ve aktarıcılığı görevini yapmak olduğunu ifade ederek, “Hafıza Odası Türkiye’nin son yüz yılını anlatan bir sergidir. Ben burada yaptığım işleri aileme göstermeye geldim. İyi ki buradasınız. Umarım bunu devam ettiririz. İyi ki mahallemde ve coğrafyamdayım” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim