HDP’li adaylar, iddialı konuştu;

**Önceki akşam yerel medya mensuplarıyla bir araya gelen HDP Batman Milletvekili adayları Ayşe Acar Başaran, Mehmet Ali Aslan, Saadet Becerikli ve Kadir Tunç, 1 Kasım seçimlerinden umutlu olduklarını belirterek: “7 Haziran seçimlerinden daha fazla oy alacağız” dediler.

**HDP İl Eş Başkanı Abdulbari Karaağaç ise önceki seçime göre oranla istenilen havayı yakalayamadıklarını ifade etti ve ekledi: “Son günlerde seçim kampanyasını hareketlendirdik ama beklenen havayı bulamadık. Her yerde barışın sesini yükselttik” dedi.

BASINLA 3 SAAT
HDP İl Eş Başkanı Abdulbari Karaağaç, DBP İl Eş Başkanları Mehmet Candemir, Songül Korkmaz ve HDP İl Eş Başkanı Abdulbari Karaağaç’la birlikte basın mensuplarıyla Mado’da bir araya gelen HDP Batman Milletvekili adayları Ayşe Acar Başaran, Mehmet Ali Aslan, Saadet Becerikli ve Kadir Tunç, son mesajlarını verdi. Yerel basınla daha önce programladıkları sohbet toplantısını rötarlı düzenlediklerini belirten HDP İl Eş Başkanı Karaağaç: “Batman basınını önemsiyoruz. Fakat elde olmayan bazı programlar nedeniyle sohbet toplantımızı rötarlı yaptık. Artık seçime sayılı günler kaldı. Önceki seçime oranla maalesef arzu edilen bir havayı yakalayamadık. Çünkü seçime kan bulaştı. Savaş çığırtkanlıklarına karşı yine de bizler barışın sesini yükselttik” diye konuştu.



“1 KASIM KOBANE’NİN YILDÖNÜMÜDÜR”
Karaağaç, sözlerini şöyle sürdürdü; “Artık seçimin son günlerinde önceki seçimin coşkusunu ve havasını yakalamak istiyoruz. Biz başka partiler gibi reklam verecek zengin bir parti de değiliz. Seçim kampanyasında çalışmalarımız önemseyen ve kampanyamızı sütunlarına taşıyan Batman yerel medyasına teşekkür ediyoruz. 1 Kasım tarihi aynı zaman Kobane’nin yıl dönümüdür. İnşallah Pazar günü HDP sandıktan yüksek bir oyla çıkacaktır.” Yaklaşık 3 saat süren toplantı bitiminde HDP Milletvekili adayları, 7 Haziran’da 192 bin oy alan partilerinin 200 bine civarında oy alacağını iddia ettiler.

BECEREKLİ: “İŞSİZLİK BÜYÜK SORUN”
HDP Milletvekili Becerikli, Batman’ın en büyük sorunlarından birinin işsizlik olduğuna dikkat çekti. Becerikli: “2014’te nüfusuna oranla Batman en fazla işsizin olduğu şehirdir. Bu yıl ise Mardin’den sonra işsizliğin en fazla olduğu kentte işsizlik manzaraları düşündürüyor. İş-Kur’un açtığı TYP alımına 10 binin kişinin üzerinde başvurunun olması Batman’daki işsizliği gözler önüne seriyor. İşsiz gençlere ne kadar yanıt verebilirizin yanıtını aramalıyız. İşsiz gençlere ulaşım, eğitim ve istihdam alanları yaratılmalıdır. Ayrıca Türkiye Petrollerinden genç yaşta emekçilerin emekliye ayrılması da işsizliğin bir kaynağıdır” dedi.



“SEÇİM KURULLARINA İTİRAZ ETMEYECEĞİZ”
Batman’da birleştirilmiş sandıklara da değinen Becerikli, şöyle devam etti; “Eş Başkanımızın uyarısıyla Seçim Kurullarına itiraz etmeyeceğiz. Seçmenler rahatlıkla sandığa gidebilecek. İstanbul, Ankara ve İzmir’den oy kullanmaya gelenler birleştirilmiş sandığa gitmeyecek. Sandığın birleştirildiği bir okulda daha önce bir sandık varsa bu rakam 3 sandığa çıkabilecek. Herkes bu Pazar sandığın olduğu bölgede oy kullanacak.”

TUNÇ: “SORUNLAR HER YER AYNI”
HDP Batman Milletvekili adayı Kadir Tunç da Batman’ın sorunlarının birçok kentle benzeştiğini söyledi. İşsizliğin yanı sıra iş kazaları ve kadın cinayetlerine de değinen Avukat Tunç: “Bir başka önemli sorun da gençlerin uyuşturucuyla buluşmasıdır. Çöken bir sistem var” diye konuştu. Tunç, genel sorunların yanı sıra birleştirilmiş sandıklara da dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü; “Amaç seçmen kitlemizi sandıkta yılgınlığa uğratmaktır. Ama kitlemiz bunu boşa çıkaracaktır. Herkes, her seçmen sandığı hangi bölgede ise o sandığa ulaşacaktır.”




“FIRTINA ÖNCESİ SESİZLİK VAR”
Sosyal medya üzerinden de seçim kampanyasını gerçekleştiren Avukat Tunç, Batman’da 1 Kasım’da 200 binin üzerinde oy alacaklarını iddia etti. Tunç: “Batman’ın dört vekil sandalyesini de bu kez HDP alacaktır. 7 Haziran’da kullanılmayan oy kitlesine yöneliyoruz. Tüm adaylarımıza ciddi bir ilgi ve alaka var. Fırtına öncesi sessizliğin yaşandığı Batman, iktidara tarihi bir ders verecektir” dedi.



BAŞARAN: “KADIN ARTIK İKİNCİ PLANDA DEĞİL”
HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran ise kadının siyasette en etkili olduğu partinin, HDP olduğunu belirtti. Kadının artık ikinci planda olmadığını ifade eden Başaran: “Kadının eli bir çok mesleğe değdiği gibi aktif siyasette de sesini en çok yükselten kesimdir. Maalesef son yıllarda kadın cinayetlerine yönelik tek bir adım atılmıyor. Hükümetin kurduğu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını ‘Kadın Bakanlığı’ olarak değiştirmek istiyoruz. Kadın Bakanlığı demeye devam edeceğiz. Bu iktidar kadınlara verdiği yardımları da sadaka olarak değil, sosyal devlet anlayışı gereği vermesi lazım” diye konuştu.


ASLAN: “HASANKEYF KÜLTÜR MİRASIDIR”
Konuşmasının büyük bölümünü Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’e ayıran HDP Milletvekili Mehmet Ali Aslan: “ Hasankeyf, Batman için çok önemli bir antik kenttir. Dünya kültür mirasına aday olan bu şehri geçmişte yerel yönetim ve merkezi hükümet pek fazla öne çıkarmadı. Hasankeyf’in sular altında kalmaması için mücadele vereceğiz. 7 Bin yıllık bir tarihin sular altında kalmasına izin vermeyeceğiz. Batman’da Araplar ve Ezidiler de yaşıyor. Bu kesiminde göz ardı edilmemesi gerekiyor. Örneğin Mardin’de yerel yönetimde ‘Arapça’ yazılar görebilmek mümkün. Batman Belediyesinin de bu uygulamayı başlatacağına inanıyorum” dedi.



“EĞİTİM SORUNU VAR”

Batman’ın TEOG’ta geçen yıl son sıralarda yer aldığına da dikkat çeken Aslan, şöyle devam etti; “Yöneticiler, eğitim sorunu ile ilgilenmesi gerekirken, biz vekilleri sokaklarda yürütmüyor. Oysa Batman’da eğitim ciddi bir sorun. Öğretmen açığı, ek ders ücretli vekil öğretmenlerle kapatılıyor. Bu da eğitimin kalitesini düşürüyor. Ayrıca engellilere sosyal yaşamda daha aktif projeler yapılmalıdır. Engellilerden KDV alınmamalı. Elektrik ve su faturaları da alınmamalı. Batman’da işsizlik bu boyutlarda ise geçen yıl seçim bölgesi Batman olan Maliye Bakan’ın başarısızlığıdır.” 

“BORÇ İÇİN YARDIMCI OLACAĞIZ”
Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Ak Parti Batman İl Başkanlığı’nın  2014-2015 yıllarına ait  mükellef listesinde 5 bin TL’lik borcuna dikkat çekti. Seçimden sonra İl Başkanlığının borcunun kapatılması için yardımcı olabileceğini söyleyen Milletvekili Aslan; “Bu listede AKP İl Başkanlığının son iki yıla ait yaklaşık 5 bin liralık vergi borcunu ödemediğine dair yerel gazetelerde ilan yayınlamış. Maliye Bakanı Batmanlı. Ne yazıktır ki; O’nun uzmanlık alanı ile ilgili o’nun ilinde onun branşı ile ilgili 5 bin lira gibi küçük bir rakamı ödememişler. Şayet talep olursa yardımcı olabiliriz. Dinimiz, yardımlaşmayı emrediyor. Biz yardım ederiz” diye konuştu.

VEKİLLER-İL EŞ BAŞKANI İDDİALI
7 Haziran seçimlerinde Batman il genelinde aldıkları 192 bin oy’un üzerine çıkacaklarını belirten HDP Batman Milletvekili adaylarından Mehmet Ali Aslan: “4 Vekilli de alacağız. Rakam söylemem biraz abartılı olacak ancak daha önce aldığımız yüzde 72 oranın, yüzde 75 ile 80’nı bulacağımıza inanıyorum” dedi. Milletvekili Ayşe Acar Başaran ise; “7 Haziran seçimde aldığımız oy’dan daha fazla oy alacağız ve 4 vekille uzanacağız. Tek endişem, kırsalda yoğun önlemlerin alacak olmasıdır. Yine de seçmenimiz sandığa iradesini yansıtacaktır” diye konuştu.

“OYLAR ARTACAK”
Milletvekili Saadet Becerikli de 192 bin oya 5 bin oy’un daha ilave olacağını belirterek şöyle konuştu; “Gittiğimiz hemen her yerde HDP’ye büyük bir ilgini olduğunu hissediyoruz. Oylarımız düşmesine neden olabilecek bir sebep yok. 5 bin oy daha artıracağımız hissediyorum.” HDP İl Eş Başkanı Abdulbari Karaağaç da oylarının artacağını belirterek: “Ülke genelinde yüzde 15’e ulaşacağız. 4 vekili de alacağız. Daha önce HDP’ye oy vermeyenleri de ikna ediyoruz. Hüda-Par’lılardan da oy bekliyoruz” dedi.

ASLAN: “AK PARTİ, HÜDA-PAR’A HAKSIZLIK YAPTI”  
Ak Parti’nin, Hüda-Par’a haksızlık yaptığının altını çizen Milletvekili Mehmet Ali Aslan şunları söyledi; “Ak Parti, Hüda-Par’ı seçime sokmayan partidir. 7 Haziran’da bağımsız olarak seçime giren Hüda-Par’a en büyük haksızlığı yapan Ak Parti’dir. HDP Eş Genel Başkanımız sayın Selahattin Demirtaş, Hüda-Par’ın da Meclis’te temsil edilmesinin gerektiğinin altını çizmişti. Nedense iktidar barajda direterek onların Meclis’e gitmesini engelledi. Ak Parti isteseydi o barajı kaldırırdı. Biz bu seçimde Hüda-Par’dan da oy bekliyoruz.”

Editör: TE Bilişim