*Balpınar Belde Belediye Başkanı Hüseyin Geylani, mısır tarlalarından tonlarca çamurun yola aktığına dikkat çekti ve ekledi; “Bu kaçıncı su baskını? Biz sayısını unuttuk. Mısır tarlalarında hasat arifesinde tarlalara bu denli su verilmesi düşündürücü.”

BALPINAR YOLUNDA BİLİNDİK MANZARA

6000 Bin nüfusu aşkın Batman’ın Balpınar belde yolu, dün sabah mısır tarlalarından gelen tonlarca çamur ve suyla adeta küçük bir gölü andırdı. İki yıl önce büyük bir özveriyle belde giriş yolunu örnek bir güzergaha kavuşturduklarını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Geylani, “Mısır tarlalarına verilen suyun kontrol alınmaması yüzünden maalesef belde giriş yolumuza akan tonlarca çamur ve suyu temizlemek için günlerce çalışıyoruz. Bin bir güçlükle yaptığımız giriş yolumuzu ne yazık ki mısır tarlalarından gelen sulardan koruyamıyoruz. Sürekli bakımını yapmak zorunda kalıyoruz. Yola akan çamur ve su yüzünden yolumuz berbat bir duruma geliyor” dedi.

“HASAT ARİFESİNDE TARLALARA SU VERİLİYOR”

Başkan Geylani, sözlerini şöyle sürdürdü; “Önümüzdeki hafta Batman ovasında mısır hasadına başlanılacak. Mısır artık olgunlaştı. Tam hasat zamanı ama hasat arifesinde Balpınar’ın çevresinde tarlalara verilen su yüzünden zaman zaman yolumuz geçit vermiyor. Üç ay öncesinde de yine mısır tarlalarından akan su yüzünden belde giriş yolumuzu su ve çamurdan temizlemiştik. Şimdi de aynı yol güzergahı su altında kaldı. Bu kaçıncı su baskını? Bilemiyoruz fakat mısır üreticilerinin özellikle hasat arifesinde dikkatli olmaları gerekiyor. Bu kadar suyu tarlalara vermemeleri gerekiyor. Bazen  aşırı sulamadan DDY’nin rayları bile sulara gömülüyor. Bilinçsiz sulama tren ulaşımını bile engelliyor.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim