** Belde ile Fatih mahallelerini birbirinden ayıran Kine Em Parkı başındaki DDY hemzemin geçidinin bir yıldır kapalı olması iki semtteki sakinlerin trafiğini kilitledi. Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, semt sakinlerini dinledi.

AKSOY, SAKİNLERİ DİNLEDİ
DDY Malatya Bölge Müdürlüğü'nün yaklaşık bir yıldır trafiğe kapattığı Kine Em Parkı başındaki hemzemin geçidinin trafiğe açılması için muhtar Nuri Altun ile semt sakinlerinin daveti üzerine Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, geçitte incelemelerde bulundu. Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Aydın, Ulaşım Müdürü Veysi Güney ile bazı Belediye yöneticileri ile birlikte hemzemin geçidinde semt sakinlerini dinleyen Başkan Vekili Aksoy: “İki büyük mahallemizin trafiğini kilitleyen hemzemin geçidinin açılması için DDY Genel Müdürlüğü ile görüşmelerimiz olacak. Semt sakinleri rahat olsun bu güzergahı yeniden trafiğe açmaya çalışacağız” dedi.

AMBULANS VE İTFAİYE GEÇEMİYOR
Belde Mahalle muhtarı Nuri Altun ise bir yıldır trafiğe kapalı olan güzergah nedeniyle ambulans ve itfaiye gibi öncelikli araçların hemzemin geçidinden geçiş yapamadığını belirterek: “Kurtalan yönünden günde iki tren seferi yapabiliyor. Buraya bir bariyer çekilmesini istiyoruz. Belediye'nin ulaşım konusunda iki mahalle sakinlerine gereken kolaylığı sağlayacağına inanıyoruz. Sorunu yerinde dinleyen Başkan Vekili sayın Aksoy ve ekibine teşekkür ediyoruz” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim