*Batmanlıların fuara gösterdiği ilgiye teşekkür eden Start Fuarcılık Genel Müdürü Musa Öztürk: “Hedefimiz Batman fuarını ulusal arenaya çekmek” dedi. Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, çiftçinin yeni teknolojilerle ve yeni bilgiye buluşmasında fuarların önemine dikkat çekti.

RENKLİ FUAR
2’incisi düzenlenen ‘Batman Tarım ve İnşaat Fuar’ı, ziyaretçileri büyülüyor. Önceki gün kapılarını Batman ve bölgedeki illere açan fuarda, Gümüşhane Kelkit ve Pervari balı, Karadeniz ve Erzurum’un peyniri, Batman  BİRSAŞ süt ürünleri, Batman’ın marka un fabrikalarının un ve bulguru, fuara renk katıyor. Geçen yıla göre daha kalabalık bir kitlenin ziyaret ettiği ‘2. Batman Tarım ve İnşaat Fuarı’nda renkli görüntüler de dikkat çekti. 1969 yılından beri un üreten Hacı Emin Un Fabrikası, 3 firmayla fuara katılım gösterdi. Hacı Emin Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A. Ş, Mehmet Emin Gür Gıda ve Tarım Sanayi A.Ş. ile stantta yer alan Hacı Emin Un Fabrikası ürettiği kaliteli un’u stantlara bırakırken, firma sahipleri, ziyaretçilere gözleme ikram etti.

ZİYARETÇİLERE BULGUR JESTİ
Yaklaşık 10 yıldır Nisan bulgur üretimini yapan Öz Coşkunlar Gıda, standını ziyaret edenlere etli bulgur ikram etti. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulgur üreten Öz Coşkunlar Gıda, bulgurdaki kalitesini kanıtlamak konuklara etli bulgur ikramında bulundu. Öz Coşkunlar Gıda firması yetkilileri: “Nisan bulgur üretiminde iddialıyız. Yıllardır bölgede kaliteli bulgur üretimi yapıyoruz. Hem bölgenin ihtiyacını karşılıyoruz hem de geçmişte komşu ülkelere de bulgur ihracatımız oldu. Bulgurumuzun kalitesini müşterilerimize tanıtmak için fuarda hazırladığımız etli bulgur ilgi gördü. Ürünümüzün ziyaretçiler tarafından bilinmesini istedik” dediler.

SÜT ÜRÜNLERİNE TAM PUAN
Yaklaşık 3 yıldır Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde süt ürünlerini Batmanlılarla buluşturan BİRSAŞ firması fuara renk kattı. BİRSAŞ süt ürünlerinin bölgenin dört bir yanında ilgi gördüğünü belirten firma yetkililerinden Siraç Güngör: “Yoğurt, kaymak, ayran, tereyağı ve peynir gibi süt ürünlerini üreten tesisiz. Markamızın sloganı ‘Lezzetin Doğal Hali’dir. Sloganımızda belirttiğimiz gibi süt ürünlerinin doğal halini müşterilerimize sunuyoruz. Günde 50 ton kapasiteli olan tesisimiz, bölgede üretilen tüm süte taliplidir ama maalesef istediğimiz sütü bulamayınca kapasitemizin altında çalışıyoruz. Stantta ürünlerimize ilgi gösteren ziyaretçilere teşekkür ediyoruz” dedi.

180 ÜRÜNLE FUARDA
‘Essante’ markasıyla Batman fuarına katılan Batman Güven Yapı firması yaklaşık 180 ürünle fuarda yerini aldı. Birçok ürünü Türkiye ve diğer ülkelerdeki fuarlarda ziyaretçilerin beğenisine sunduklarını ifade eden Remzi Tuncay: “3 Boyutlu mozaik üreten firmayız. İstanbul başta olmak üzere yurt dışındaki fuarlarda Batman’ı temsil ediyoruz. 3 Boyutlu mozaiklerimize çok büyük talep var. Bu yılki fuarda ana temamız ‘ışıklı ve açılır merdiven basamağı’ idi. İnşaat sektörünün fuarlarında firmamızın standına gösterilen ilgiye teşekkür ediyoruz’’ diye konuştu. Fuarı gezen Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, Güven Yapı firmasının standına tam puan verdi.

PLASTİK ÜRETİMİNDE MARKA
Batman Organize Sanayi Bölgesi’nin prestijli firmalarından olan EN Plastik, Batman fuarının gözdesi oldu. İl yöneticileri ile seçkin bir davetli topluluğunun ziyaret ettiği EN Plastik standında gelen konuklarla ilgilenen Yönetim Kurulu Başkanı Hıfzullah Özoğul şöyle konuştu: ‘’Geçen yıl da Batman fuarındaydık. Bu yıl da fuar da yerimizi aldık. Firmamız daha çok inşaat ve altyapıya yönelik sıhhi tesisat malzemesi üretiyor. 11 yıllık markayız. Her türlü plastik üreten tesisimiz, üretim kapasitesini artırmanın çabası içindedir. Batman fuarında yer almanın sevincini yaşıyoruz. Standımıza gelen yöneticilerimiz ile vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.”

FERNAS GIDA ÜRÜNLERİ
Organite, Doremi ve Kani marka ağırlıklı meyve suyu ürünlerini Batman Tarım Fuarı’na taşıyan FERNAS Gıda standı da ziyaretçi akınına uğrayan stantların başını çekti. Organize Sanayi Bölgesi’nde bir süredir faaliyette bulunan FERNAS Gıda’nın birçok ülkeye ihraç ettiği sebze ve meyvelerden oluşan meyve suyu ürünleri fuara renk kattı. FERNAS Gıda yetkilileri, Batman fuarında olmayı bir görev bildiklerini belirterek: “Ürünlerimizi bölgenin dört bir yanına ulaştırıyoruz. Batman fuarında standımızı ziyaret eden vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz’’ dedi.

BATMAN’IN SEMBOLÜ
Petrol şehrinin sembolü olan ‘petrol pompası’ geçen yıl olduğu gibi bu yıl da fuarın gözdesiydi. Beyaz Grup’un sponsorluğunu üstlendiği  4 metre yüksekliğindeki petrol pompası ziyaretçileri büyülüyor.  Öte yandan Batman’da uzun süredir  hediyelik petrol pompası maketi yapan Lotus Reklam firma yetkilisi Kenan Şen, “Petrol pompası aynı zamanda Batman’ın sembolüdür. Her boyutta yaptığımız bu figür hediye olarak da konuklara sunuluyor” diye konuştu.

AYDİŞ: “FUAR BATMAN İÇİN ÖNEMLİ”
Tarım kenti olan Batman’ın iki yıldır ev sahipliği yaptığı fuarda yakaladığı ivmeye dikkat çeken Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, şunları kaydetti: “Günümüzde bütün teknik imkanları tarımın emrine vermemiz gerekiyor.  Bu önemli fuar yeni tarım teknolojilerinin çiftçi ile buluşturulması açısından çok önemli. Aynı zamanda biz piyasaya uygun üretim yapmamız lazım. Ürün pazarlamamız lazım. Tarım sektörünün içinde bulunduğu zorlukları, sorunları tartışabildiği alanlardır. Tarım kenti olan Batman’da gelişen teknolojiye uygun olarak daha verimli bir tarımın yapılması adına sektördeki yenilik takip edilmesini sağlamakla, ekonomik anlamda katkı sunmak adına bu fuarlar düzenleniyor. Çiftçimizin yeni teknolojilerle ve yeni bilgiyle buluşması fevkalade önemli.”

ÖZTÜRK: “BATMAN BÜYÜYOR”
Batman Tarım ve İnşaat Fuarına bu yıl da olan ilgiye dikkat çeken Start Fuarcılık Genel Müdürü Musa Öztürk: “Bazı şehirlerde fuarlar iptal edilirken, Batman’da ikincisini düzenlediğimiz fuara beklenilenin üzerinde ilgi var. Batman fuarı büyüyor. Fuar kapılarını Pazar gününe kadar Batmanlı hemşehrilerimize açtık. Fuarın bugünlere gelmesinde emeği geçen tüm kurum ve kuruluş yöneticilerine, Oda Başkanları ile Batmanlılara teşekkürü bir borç biliyoruz” dedi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim