**Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde triko üzerine üretim yapan fabrikada 170 kadın çalışıyor. Fabrika Müdürü Necmettin Dicle; “Kadın çalışanlarımızla üretimde başarılıyız ve daha güçlüyüz. Kadınlar için pozitif ayrımcılığın ötesindeyiz” diyor.

KADIN SESİNİN GÜR ÇIKTIĞI FABRİKA
Merkezi İstanbul’daki kurumsal triko tesis konumundaki Uğur Konfeksiyon, yaklaşık 6 ay önce Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde açtığı triko üretim fabrikasında kapılarını tamamen kadın çalışanlara açtı. 170 Kadının istihdam edildiği tesiste Fabrika Müdürü Necmettin Dicle; “Kadın çalışanlarımızla daha güçlüyüz. Hem verimlilik hem de disiplinin ön planda olduğu tesisiz. Kadınlarımıza pozitif ayrımcılığın da ötesindeyiz” dedi.

ÜÇ VARDİYA HALİNDE ÇALIŞIYORLAR
Dicle, şöyle devam etti; “Güneydoğu’da sadece Batman’da açtığımız trikotaj fabrikamız günde 3500’ün üzerinde ürün üretiyor. Kadınlara pozitif ayrımcılığın ötesinde bir çalışma imkanı tanıdık. Fabrikamızda sadece güvenlik elemanları ile servis şoförleri erkek. Bu alanda da kadın eleman bulursak çalıştırmayı düşünüyoruz. Tekstil sektöründe kadınlar daha başarılı. Zorunlu olmadıkça erkek eleman almıyoruz. Üç vardiya halinde kadın emekçilerimiz çalışıyor.” (Çağdaş Özel)

Editör: TE Bilişim