** İMKB Belde Ortaokulu’nda aynı sınıfta öğrenim gören 10 öğrencinin TEOG-2’de Türkiye 1.’si olması birçok kesim tarafından takdir edilirken, öğrencilerin başarısı ise bazı çevrelerce sosyal medya üzerinden gölgelendirilmeye çalışılıyor.

** Bazı haber siteleri ile twitter kullanıcıları, Batmanlı öğrencilerin başarısında ‘kopya’ algısını yaratmaya çalıştı. Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, iddiaları komik bulduklarını belirterek: “O çevreler Batman’ın hep dipte kalmasını istiyor. Bu sınavlar Bakanlığın gözetimindedir. Yapılan algıyla sanki öğrenciler aynı sınıfta sınava girmiş havası yaratılıyor, böyle bir durum söz konusu değil” dedi.

BAŞARIYA ALGI OPERASYONU
Batman Çağdaş’ın önceki gün haberleştirdiği İMKB Belde Ortaokulu öğrencilerinin TEOG-2 başarısı Türkiye gündemine otururken, bazı çevreler ise öğrencilerin başarısını gölgelemeye çalıştı. Haberin Türkiye genelinde yankı uyandırmasının ardından bazı twitter kullanıcılarının paylaşımlarında ‘kopya’ çekildiği algısını bazı haber siteleri gündeme taşıdı. 5-10 kullanıcının paylaşımlarına yer veren mynet.com, Batmanlı öğrencilerin başarısını ‘Aynı sınıfta 10 TEOG birincisi çıktı, ortalık karıştı’ ve ‘Kopya iddiaları ayukka çıktı’ başlıklarıyla gördü. Gazetemizi arayan bazı veliler ise tepkilerini şöyle dile getirdiler: “Bu yapılanlar, habercilikle bağdaşmaz. Her öğrencimiz ayrı sınıflarda sınava girdi. Haberlerde sanki hepsi aynı sınıfta sınava girmiş gibi lanse ediliyor. Bu öğrencilerimizin hepsinin geçmişteki başarı sıralaması da ortadadır. Öğrencilerin moralini bozmaya kimsenin hakkı yok. Gerekirse bu algıyı yaratanlar hakkında hukuki işlem başlatacağız” dediler.

KURTARAN’DAN SERT TEPKİ
Batman Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran da bazı haber sitelerinin paylaştığı iddialara sert tepki gösterdi. Batman Çağdaş’a konuşan Milli Eğitim Müdürü Kurtaran: “Bakanlığın yaptığı sınavlar kolay kolay açıklanmıyor. Birkaç defa gözden geçiriliyor, daha sonra kamuoyuna duyuruluyor. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri öğrencilerimizi tebrik etti, kutladı. Bu çocuklarımız ayrı sınıflarda sınava giriyorlar. Öyle komik iddialar ortaya atılıyor ki bunları dikkate bile almıyoruz. Başarımız, bu çevreleri kıskandırmış olacak ki bu tür iddialar ortaya atılıyor” dedi.

“İL GENELİNDE 78 BİRİNCİMİZ VAR”
Milli Eğitim Müdürü Kurtaran, sözlerini şöyle sürdürdü: “İlçe ve özel okullarla birlikte il genelinde 78 öğrencimiz 120 sorunun tümünü doğru cevaplandırdı. Fatih Ortaokulunda da 7 öğrencimiz tüm soruları doğru yanıtladı. Batman, eğitimde hak ettiği yere geldiğinde birileri daha da kuduracak. O çevreler Batman’ın hep dipte kalmasını istiyor. Bunlar bu şehrin gelişmesine karşı olanlardır. Bu sınavlar tamamen Milli Eğitim Bakanlığı’nın denetimi dahilindedir. Biz önümüze bakıp daha önemli başarıları bu şehre getirmenin gayreti içinde olacağız.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim