Vali Hulusi Şahin, Gercüş ilçesine bağlı Seki köyündeki şehit ailelerini ziyaret etti. İnsan hakları gününde açlık grevi başlatanları eleştiren Vali Şahin: “İnsan haklarının en önemlisi ve en kıymetlisi yaşam hakkı değil midir? Bu vatandaşlarımız katledildiği zaman, bugün ki insan hakları havarileri neredeydi?” dedi.

ŞEHİT YAKINLARINI ZİYARET ETTİ
Batman’ın Gercüş ilçesinde şehit ailelerini ziyaret Vali Hulusi Şahin, geçen hafta açlık grevine girenlere yönelik sert açıklamalarda bulundu. Vali Şahin, Gök ve Tunç aileleriyle bir araya gelerek, sorun ve taleplerini dinledi. Vali Şahin: “Bugün Gercüş ilçemize bağlı Seki köyündeyiz, bundan 26 sene önce 1992 yılı Haziran ayında, teröristler bu köyde iki güvenlik korucusu ailemizin evindeki kadın ve çocukları hunharca katlettiler. Latife Gök 70 yaşındaydı. Fahriye Gök 35 yaşındaydı. Behçet Tunç 16 yaşındaydı. Abdurrahman Gök 14 yaşındaydı. Sultan Gök 12 yaşındaydı. Şükrü Gök 10 yaşındaydı. Gülbahar Tunç 8 yaşındaydı. Emrullah Gök 4 yaşındaydı. Haşim Gök 3 yaşındaydı. Bir tane de daha ismi konmamış bir ayılık bebeğimiz vardı” dedi.

GERCÜŞ’TEN MESAJLAR VERDİ
Vali Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kutlandı. Bazıları bu insan hakları gününde açlık grevi yaptılar. Akıllarınca ortalığı ayağa kaldırmaya çalıştılar. Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Seki köyünden soruyorum; bu bir aylık yavrumuzun, 3 yaşındaki Haşim’in ve 4 yaşındaki Emrullah’ın yaşam hakkı yok muydu? İnsan haklarının en önemlisi ve en kıymetlisi yaşam hakkı değil midir? Bu vatandaşlarımız katledildiği zaman, bugün ki, insan hakları havarileri neredeydi? Daha dün günahsız 22 yaşındaki Aybüke öğretmenimizi katlederken bu insan hakları savunucuları neredeydiler. Peki, bu çocuklarımızın hakkını kim savunacak? Bunların derdi insan hakkı değil, bunların derdi; insan hakkı gibi değerli bir kavramı istismar ederek, terörizme yol ve yer açmaktır.” Ziyaretin sonunda Vali Şahin, şehitlerin kabirlerini ziyaret etti. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim