**Batman eski Milletvekili Emin Ekmen, MHP lideri Devlet Bahçeli’ye anlamlı mesaj verdi; “Bu ateşe su dökmek dünyanın en şerefli işidir.”
 
EKMEN’DEN BAHÇELİ’YE YANIT
Birçok kesimin ‘Şerefsiz’ler sözüyle herkesin tepkisini çeken MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye bir yanıt da Batman eski Milletvekili Emin Ekmen’den geldi. Akıl İnsanlar Heyeti üyesi Ekmen, konuk olduğu Haber Türk’te Balçiçek İlter’in sorularını yanıtladı.  ‘Çözüm Süreci bitti mi?’ sorusunu, Ekmen, şöyle yanıtladı; “2013’te başlayan adına ‘Çözüm Süreci’ verilen ve PKK’nın silahsızlandırılmasını hedefleyen süreç aslında devlet ve PKK arasında yapılan sayısız görüşmelerden sonuncusu. Bu süreç farklı devletler, partiler, liderler ve gazeteciler aracılığı ile yapılan 8 veya 9. görüşme trafiği idi. Şu anda sürecin bitmese bile çok ağır bir darbe yediğini söyleyebiliriz. Maliyetler ağırlaşmadan can kayıpları artmadan görüşmelerin başlaması sevindiricidir.”

“KAYIPLARI ARTIRAN BİR TABLO”
Ekmen, şöyle devam etti; “2007 ve 2011’de seçimlerden hemen sonra henüz meclis kapalı iken PKK’nın Dağlıca, Aktütün, Hantepe  ve 14 Temmuz Silvan saldırılarının benzeri bir süreç,  bugün tekrar yaşanıyor. Geriye dönüp baktığımızda 2007 saldırılarının Oslo, 2011 saldırılarının İmralı görüşmeleri ile sonuçlandığını görüyoruz. Şimdi zaten bir görüşme trafiği devam ediyorken, seçimde HDP başarılı bir sonuç elde etmiş iken,  başlayan saldırılar hangi yeni durumu ve kazanımı ortaya çıkaracaktır. Aksine ortaya çıkan tablo HDP’nin aleyhine, Çözüm Sürecine verilen desteği azaltan ve can kayıplarını arttıran bir tablodur. Bundan Kürtlerin ve Türkiye’nin ne kazancı olacaktır?”

“BAHÇELİ KAN SİYASETİ YAPIYOR”
Devlet Bahçeli'nin Ekmen'in de aralarında bulunduğu Akillerin PKK'dan talimatla bildiri yayınladıkları iddiası ve saldırılarına ise şu cevabı verdi. "Bu sürece inanmayan ve kan siyaseti yapan Bahçeliyi muhatap kabul etmiyor ve saldırılarına cevap vermeyi gereksiz buluyorum. Ancak bizi tanıyanlar bilir ki; Biz  gençlerimiz ölmesin diyen çabalamayı, bu ateşe karınca misali su dökmeyi dünyanın en şerefli işi olarak biliriz. Bu uğurda dün de çabaladık bugün de yarın da çabalayacağız. Bu ahlaksız saldırılar bizi yıldıramaz. Bizim emir aldığımız tek yer ahlakımız vicdanımız, insanların yaşamasına olan inancımızdır."


Editör: TE Bilişim