*Boyahane ve merkezi arıtma sisteminin OSB’ye şart olduğunu söyleyen GAMATEKS Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydınlı: “Batman Organize Bölgesine merkezi bir arıtma tesisi lazım. Ayrıca bir boyahane de Batman’a yapılırsa örgü ve iplik gelişir. Tekstil sektörü daha da büyük gelişme kaydetmiş olur. Batman, tekstilde bölgenin yıldızı parlayan şehir olacak” diye konuştu.

AYDINLI: “BATMAN’A GÜZEL BİR IŞIK YAKTIK”
Ege bölgesinin tekstil duayeni Osman Aydınlı, Batman Organize Sanayi Bölgesi’nin merkezi arıtma sistemi ile boyahane tesisine kavuşmasının tekstil sektöründe büyük aşama kat etmesine olanacak sağlayacağını söyledi. GAMATEKS Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydınlı, Batman Çağdaş’a açıklamalarda bulundu. Yıllar önce Organize Sanayi Bölgesi’nde kurdukları tekstil yatırımın petrol kenti için güzel bir ışık oluşturduğunu ifade eden Aydınlı: “Tekstil sektöründe Batman’da bir çığır açtığımıza inanıyorum. Olması gereken yatırımı Batman’a gerçekleştirdiğimiz için de çok mutluyuz. Çünkü bu bölgemizin de böyle yatırımlara ihtiyacı vardı. Batman’ın birkaç yıl içinde tekstilde artık markalaşacağına inanıyorum” dedi.

“OSB’YE MERKEZİ ARITMA YAPILMALI”
Aydınlı, şöyle devam etti: “Batman Organize Bölgesi her geçen sene büyüyor ve gelişiyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Gelişen Organize Sanayi Bölgesi için merkezi bir arıtma tesisi kurmak gerekiyor. Bu tesis teşvikle de gerçekleştirilebilir. Teknoloji açısından bu yatırım Batman için kaçınılmaz. Önümüzdeki süreçte Batman’a gelebilirsem, böyle bir öneriyi Vali beyle de paylaşmayı düşünüyorum. Ayrıca merkezi arıtma tesisi ile birlikte bir de boyahane yapılırsa, örgü ve iplik alanında Batman söz sahibi olur. Biz Batman’daki tesislerimizde üretilen örgüleri Denizli’ye boyamaya getiriyoruz, bir daha o ürünler Batman’ gönderiliyor. Nakliyenin de bir maliyet getirisi oluyor. Batman’a mutlaka merkezi arıtma tesisi kadar boyahanede gereklidir.”

“BATMAN TESİSİMİZİ GENİŞLETTİK”
GAMATEKS’in Batman’daki tesisini büyüttüğüne işaret eden duayen tekstilci Osman Aydınlı: “Batman’ın örnek bir Valisi var. Yatırımcılara büyük kolaylık sağlıyor. OSB’de şimdi de yeni bölgede yatırımlar yapılıyor. Yatırımcının yanında olan Vali sayın Hulusi Şahin’e teşekkür ediyoruz. Son yıllarda Batman OSB’de yeni tesislere yenilerinin eklendiğini duyuyoruz. Biz de Batman’daki tesisimizi daha da genişlettik. Önümüzdeki süreçte yeni yatırım da planlıyoruz. Tekstil sektörünün Batman’da daha da gelişmesini arzuluyoruz. Tekstilcileri rahatlatacak yatırımlardan biri de boyahane’dir. Çünkü paralelinde örgü ve iplik alanı çok gelişmiş olacak. Batman OSB’deki olumlu gelişmeler bizi oldukça mutlu ediyor” dedi. (Çağdaş Özel)

Editör: TE Bilişim