**Batman ve Hasankeyf’te Liman Müdürlüğü’nün kurulmasının ardından turizm amaçlı 15 kooperatif kuruldu. 20’ye yakın teknenin bulunduğu Hasankeyf’teki baraj gölü havzasında botla turlamak isteyenler Rus yapımı botların adedini 3750 ila 10 Bin TL’den satın alıyor.

RUS YAPIMI BOTLARA TALEP
Ilısu Veysel Eroğlu baraj havzasında başta tekne olmak üzere botla turlamak isteyenler, Rus yapımı ‘Kolibri Boats’ marka botları alıyor. 3750 ila 10 Bin TL arasında satın alınan botlara talebin birden arttığını söyleyen Batman Bölge Bayi Veysi Sertkaya, şunları kaydetti: “Daha çok Rus markası olan botlar tercih ediliyor. Üç yıl garantili olan botların adedi 3750 TL’den başlıyor, 10 Bin TL’ye kadar çıkıyor. Son dönemlerde balıkçılar dışında vatandaşlar da bot alıyor.”

HASANKEYF’TE 15 KOOPERATİF
Liman Müdürlüğü’nün kurulmasının ardından Hasankeyf’te tekne sayısında da artış oldu. Batman Ticaret ve Sanayi Odası’na kadar bugüne kadar kayıtlı ‘turizm ulaşım’ kooperatif sayısı 15’i buldu. Tekne sayısında da her gün artışın olduğu Hasankeyf’te tekne turları, Kantar köprüsü ile Hasankeyf arasında yapılacak. Tekne sayısının da 20’ye yaklaştığı tarihi ilçede tekne turlarının güzergahlarını önümüzdeki günlerde Liman Müdürlüğü belirlecek.

Editör: TE Bilişim