“KURUMLARIN BORÇLARINI ÖDEDİK”
Batman’ın Sason ilçesinin Yücebağ Belde Belediyesi, kurumlara olan borçların büyük bölümünü ödedi. İki yılı değerlendiren Belediye Başkanı Abdullah Bil, “Öncellikle hedefimiz biriken borçları ödemekti. Bunu da başardık” dedi. Belediye’nin 3 milyon 700 bin TL’lik borcu 1.5 Milyon TL’ye kadar düşürdüklerini ifade eden Başkan Bil, “Maliye, SGK, Emekli Sandığı, DEDAŞ ve İller Bankası’na olan borçlarımızın büyük bölümünü kapattık. Biriken borçların büyük bölümünü ödeyince rahatladık” dedi.

“ALTYAPIYA ÖNEM VERİYORUZ”
Başkan Bil, şöyle devam etti: “Nüfusu 2600’ü aşkın Yücebağ beldesinde 4 Mahallenin henüz altyapısı yok. Bu nedenle altyapıya büyük önem veriyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Belediyeler Birliği’nin desteğiyle bu yıl 30 bin metrekarelik alana parke taşı planlıyoruz. Daha çok altyapının olduğu yere hizmet götürmeye çalışıyoruz. Belde merkezimizden 30 kilometre uzaklıktaki mahallelerimizin de altyapı sorunlarını çözüyoruz.”

“MAKİNE ARAÇ PARKINI KURTARDIK”
Kullanılmayan makine araç parkını da işler hale getirdiklerini söyleyen Başkan Bil; “Makine parkımızda daha önce bulunan 6 iş makinesinden bir kamyon çalışıyordu. Diğer araçlar arızalıydı. Vali ve Belediye Başkanvekili sayın Hulusi Şahin’in desteğiyle arızalı araçlarımızın tamiri yapıldı. Valimizin sayın Şahin’e teşekkür ediyoruz. Yeni bir kamyon ile temizlik aracı aldık. Makine parkımızı işler hale getirdik. Karların erimesiyle birlikte iş sezonunu da başlattık” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim