** Batman-Diyarbakır yolu yeni otogar yakınında sabah 07.00’den itibaren terk edilen özel bir otomobil ihbarını alan Batman Emniyet Müdürlüğü bomba imha uzmanları, araçta bomba tespit etti.

** Bomba, ekiplerin kontrolü eşliğinde imha edildi. Araç paramparça olurken, çevredeki bazı araçlar hasar gördü, binalar ise sarsıldı. Olayda bazı yurttaşlar hafif yaralandı.


TERK EDİLEN ARAÇTA BOMBA
Batman şehirler arası otogarı önünden geçen Batman-Diyarbakır yol güzergahına terk edilen beyaz renkli özel otomobilde bomba ihbarı, Batman Emniyeti’ni alarma geçirdi. Saat 12.00’de yolu trafiğe kapatan Emniyet Müdürlüğü’ne bomba imha uzmanları, aracın bulunduğu alana kimseyi yanaştırmadı. Sabah saatlerinden itibaren terk edilen ve kapıları açık olan otomobilin çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.


ALEV TOPU GİBİ
Saat 13.00 sıralarında bomba imha ekipleri, araca müdahale etti. Uzmanların kontrolünde fünye ile patlatılan bomba, kent merkezinin birçok yerinden hissedildi. Sarsıntıyla bazı işyeri, ev ve otomobillerin camları hasar gördü. Bombanın imha edildiği araç, alev topu gibi çevredeki mısır tarlasına uçtu. Patlama anında aracın parçalarının etrafa saçılmasıyla bazı güvenlik görevlileri ve vatandaşlar hafif yaralandı. Patlama esnasında olay yerine yakın mesafede bulunan Metin Yalçın yaralanarak, Bölge Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, olayın aydınlatılması için çalışma başlatıldı.

Editör: TE Bilişim