MODERN KUR’AN KURSLARI

Batmanlı iş adamı Bahri Müjdeci, büyüklerinin gelenekselleştirdiği imam yetiştiren Kur’an kurslarına destek verirken, Bismil ilçesi ile Çığlı (Kalikiye) köyünden sonra Batman’a da modern bir Kur’an Kursu binasını kazandırmanın hazırlığında. Diyanet Başkanlığı’na bağlı Kur’an Kursunun ilkini komşu ilçe Bismil’e kazandıran iş adamı Müjdeci, “Bismil Küçük Sanayi Sitesi bitişiğinde merhum babamın adını taşıyan dört katlı Kur’an Kursu binasında 65 öğrenci, 5 eğitmen gözetiminde eğitim alıyor. Bismil ilçesinin yanı sıra köyümüze de 2009 yılında modern bir Kur’an kursu binası kazandırdık” dedi.

120 ÖĞRENCİ KURSLARA KATILIYOR

Batman’a 13 kilometre uzaklıktaki Çığlı (Kalikiye) köyüne 8 yıl önce kazandırdıkları Kur’an Kursunda onlarca imamın yetiştiğini ifade eden Müjdeci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Muş, Mardin, Bitlis, Şırnak ve Diyarbakır’dan 120 öğrenci medresemizde eğitim görüyor. Merhum babam, medrese ve alimlere önem veriyordu. Biz de 150 yıllık bu geleneği sürdürmeyi kararlaştırdık. Gerek Bismil’de gerekse de köyümüzdeki Kur’an Kursumuzda sayısız imam yetişti. Her yıl Nisan ve Mayıs ayında yetişen imamlara icazet töreni yapılıyor. Örnek bir geleneği sürdürmenin mutluluğu içindeyiz.”

BATMAN’A DA KUR’AN KURSU KAZANDIRACAK

Batman’a da modern bir Kur’an Kursu projesi hazırlığı içinde olduğunu kaydeden iş adamı Müjdeci, “Batman’a da Kur’an Kursu binası düşünüyoruz. Projemiz hazır. Uygun bir arsa bulduğumuz an bu projemize start vereceğiz. Merhum babam Bahattin Müjdeci’nin adını vermeyi düşündüğümüz yeni Kur’an kursunun yapımı konusunda da her türlüğü fedakarlığı yapacağız” diye konuştu. Nisan ve Mayıs ayında Kalikiye köyünde düzenlenen imam icazet törenlerine kanaat önderlerinin yanı sıra imam ve çok sayıda da Diyanet’ten de yetkililerin katıldığını belirten iş adamı Müjdeci, “Köyümüzde 150 yıllık bu gelenek devam ediyor. Bu geleneklerin sürmesi için biz de elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim