**Meyve suyu üretiminde markalaşan Fernas Gıda tesislerini ziyaret eden ünlü gıda markası Tariş’ten bir heyet, bölgenin ürünlerini Türkiye pazarına sunmak için fikir alışverişinde bulundu.

TARİŞ HEYETİ, BATMAN’DAYDI
Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim kapasitesini artıran Fernas Gıda, meyve suyu üretiminde çıtayı yükseltiyor. Tariş Genel Müdürü Ruhkan Alkaya, Tariş Türkiye Satış Müdürü Uğur Tan, Tariş Bölge Müdürü Korhan Ceylan ve Ürün Geliştirme yöneticisi Ömür Karaaslan, Fernas’ın meyve suyu üretim tesislerinde incelemelerde bulundu. Fernas Gıda Genel Müdürü Gökhan Gökdemir, Fabrika Müdürü Sabit Ceylan, Satış ve Pazarlama Direktifi Yunus Akar’la görüşen Tariş yöneticileri, görüş alışverişinde bulundu. Batman ve bölgenin diğer illerinde organik üzümünün üretimi planladıklarını belirten Fabrika Müdürü Sabit Ceylan: “Tariş heyeti, fabrikamızı ziyaret etti. Bu bölgede yapılabilecek, katma değer sunabilecek, bu bölgenin potansiyelini değerlendirebilecek ihtimaller üzerine görüş alış verişi yaptık. Bunun üzerine güç birliği yaparak, bu bölgeye neler kazandırabileceğimizi istişare ettik. İnşallah devamında güzel sonuçlar ortaya çıkacaktır. Tariş, kuru ve yaş üzüm noktasında Türkiye’nin en büyük firmalarından biri. Özellikle bölgenin organik üzümünün değerlendirmesi konusunda istişare ettik” dedi.

“FABRİKA ÇOK ÖZEL KAPASİTEYE SAHİP”
Görüşmeleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Tariş Türkiye Satış Müdürü Uğur Tan ise şunları söyledi: “Ziyaretimiz verimli geçti. Burada bulunmamızın sebebi ise bu kurumsallaşmaya açık olan markaları kurumsal olan firmalarla iş birliği yaparak bu güzel ürünleri Türkiye’deki raflarda, pazarlara destek vererek piyasaya sürmek adına fikir birlikteliği yürütmektedir. Kurulan tesis, Türkiye genelinde kurulmuş meyve suyu fabrikalarıyla yarış edebilecek çok özel kapasitelere sahip. Kaliteli ürünlerin Türkiye’deki tüketicilerle buluşması adına TARİŞ olarak katkımız olursa bundan mutluluk duyacağız. İnşallah birlikteliğimiz, Türkiye genelindeki çalışmalarla daha üst seviyelere taşınacaktır.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim