** ‘Ekolojik köy’ projesi kapsamındaki Hasankeyf ilçesine bağlı Üçyol köyünde daha önce ahır olarak kullanılan 9 mağara, butik otele dönüşüyor. Çalışmaları inceleyen Vali Ahmet Deniz: “Mağaraları turizme kazandırıyoruz. Çalışmalar 6 ay içinde tamamlanacak” dedi.

6 AYDA TAMAMLANACAK
Hasankeyf ilçesine bağlı Üçyol köyünde daha önce ahır olarak kullanılan 9 mağaranın ‘butik otele’ dönüştürme çalışmaları tam hız sürüyor. Batman Valiliği, DİKA ve Hasankeyf Kaymakamlığı tarafından yürütülen proje kapsamında 9 mağaranın turizme kazandırılması hedefleniyor. Dün köyde incelemelerde bulunan Vali Ahmet Deniz’e, Hasankeyf Kaymakamı Bülent Baygüven ve bazı il yöneticileri de eşlik etti. Proje uygulama sorumlusu mimar Aslı Özbay’dan bilgi alan Vali Deniz, projenin önemine dikkat çekerek: “Buradaki mağaralarımızın restorasyonunu yaparak turizme kazandırmak istiyoruz. Şu anda çalışmaları devam ediyor. Buradaki değerleri ayağa kaldıralım istiyoruz. Koruyalım ve kullanalım arzusundayız. İnsanlar gelsin, buranın kültürünü-tarihini teneffüs etsinler. Bu bir başlangıç, bundan sonra da inşallah devamı gelecek. Ayrıca su altında kalmayan Hasankeyf kalesini de turizme kazandıracağız” dedi.

“BAŞKA OTELLERE BENZEMEYECEK”
Butik otellerin Uygulama Sorumlusu mimar Aslı Özbay ise şunları söyledi: “Otelimizi Şubat ve Mart sonu gibi teslim edeceğiz. Bölge, ilk mağara otelini kazanmış olacak. İçinde çok güzel bir kahvaltı salonu, güzel manzaraları olan, kendine has kaya ile bir otel olacak. Başka otellere benzemeyen güzel bir otel olacak. Buraları yeni yatırım yapmak isteyen heveslilere, gönüllülere de umut olacak. Tüm amacımız buraya gelen misafiri buranın hakiki hikayelerini anlatan mekanlar olsun. Bu mağaralar uzun zaman insan hayatı için kullanılmış, ondan sonra uzun yıllar ahır olarak kullanılmış. Biz bunların hepsinin anlatılmasını istiyoruz. Biz istiyoruz ki burada geceliği 20 Euro değil, 250 Euro’luk misafirler gelsin, konaklasın.” Öte yandan 9 odalı mağaralarda banyo, kahvaltı alanı, kral odası ve organik ürünler de bulunuyor. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim