**Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde 7 yıldır ürettiği süt ürünlerini Doğu ve Güneydoğu illerine gönderen Birsaş Tesis işletmecisi Siraç Güngör, korona virüs nedeniyle zor günler geçirdiklerini söyledi ve ekledi: “Süt üreticilerinden her gün yaklaşık 10 ton süt alıyoruz. Besicilerle anlaşmamız var. Birçok yemekhane, kahve ve lokanta kapatılınca ürünün çoğu elimizde kaldı. Destek bekliyoruz.”

“SÜT KURU GIDAYA BENZEMİYOR”
Doğu ve Güneydoğu’nun birçok ilinin süt ürünlerini karşılayan Birsaş, zor günler geçiriyor. Mardin’in Nusaybin ile Savur ve Diyarbakır’ın Bismil ilçesindeki süt besicilerinden her gün ortalama 10 tona yakın süt aldıklarını belirten tesis sahibi Siraç Güngör: “Süt üreticileri ile yıllık anlaşma yapıyoruz. Sütün büyük bölümünü yoğurt ve ayrana dönüştürüyoruz. Peynir de üretiyoruz, fakat salgına tedbir amaçlı alınan önlemler kapsamında yemekhaneler, taziye evleri ve salonlar kapanınca birçok ürün elimizde kaldı. Bölgedeki bayilerimizin çoğu eskisi gibi ürün talebinde bulunmuyor. Süt de kuru gıdaya benzemediği için mutlaka günlük değerlendirmek üzereyiz. Ne yapacağımızı şaşırdık” dedi.

“SÜT FABRİKASI SADECE KONYA’DA VAR”
Tesis Genel Müdürü Erdal Güngör ise şunları söyledi: “Günlük aldığımız sütün en azından değerlendirilmesi konusunda destek bekliyoruz. Bölgede doğal sütü, süt tozuna dönüştürecek tesis de yok. Bu tesis sadece Konya’da var. En azından süt üreticilerinden aldığımız günlük aldığımız sütü, süt tozuna dönüştürebilmek için ilgili kurum ve kuruluşlardan destek bekliyoruz. Böyle giderse tonlarca sütü çöpe atacağız. Aldığımız sütü de ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtmak istiyoruz. Fakat korona virüsü tedbirleri var diye böyle bir uygulamayı yapamıyoruz. Zor durumdayız.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim