*Batmanlı üç girişimcinin kurduğu Sunvit Seramik, yeni teknoloji makineleriyle bölgenin sayılı fabrikalarından biri. 10 Bin dönümlük kapalı alanda günlük bin parça üretim yapacak olan Batman’ın ilk seramik fabrikası adından söz ettirecek.

DENEME ÜRETİME BAŞLADI
Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde geçen yıl yapımına başlanılan Seramik Fabrikası, deneme üretimine başladı. Batmanlı girişimciler Dilaver Saruhan, Hıfzullah Özoğul ve Hüseyin Öndaş’ın, kısa sürede yapımını tamamladıkları Sunvit Seramik Fabrikası’nın son teknoloji makineleri yurtdışından getirildi. Kısa sürede montajı yapılan fabrikada ilk etapta 150 kişi istihdam edildi. 33 Bin dönümden 10 dönümü kapalı alan olan tesiste deneme üretime start verildi.

ÜRÜNLERİNİ YURT DIŞINA DA PAZARLAYACAK
Bölgenin en büyük seramik fabrikalarından bir olduklarını belirten iş insanı Dilaver Saruhan, “Seramik fabrikamızda üretimimizi hem nitelik hem de kalite olarak üstün bir boyuta taşımanın çabası içindeyiz. Seramik ürünlerimizi bölgemizin yanı sıra Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesine göndereceğiz. Hedefimiz Türkiye’nin dışında yurtdışında da pazar payını arttırmaktır.  Her gün en azından 1000 parça seramik üretmeyi hedefliyoruz” dedi.

“İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN TALEPLERİNİ KARŞILAYACAĞIZ”
Pandemi döneminde seramiğe talebin arttığına işaret OSB eski Başkanvekili ve OSB Sanayiciler Derneği Başkanı Hıfzullah Özoğul, şunları kaydetti; “Bölgemizde inşaat sektörü hızlı ve hareketli. Son dönemlerde yeni yapıların ihtiyacıyla seramiğe talep de arttı. Batman ve bölgenin böyle geniş kapasiteli ve modern bir seramik fabrikasına ihtiyacı vardı. Deneme üretiminin ardından piyasanın taleplerini karşılamaya çalışacağız. Fabrikamızda ürettiğimiz seramikleri hem bölgemize hem de dünyanın farklı ülkelerine göndereceğiz.” Batman’ın ilk seramik fabrikası 100 milyon TL’ye mal oldu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim