**Güneydoğu’da ilk Hava-İş Sendikası Batman Şubesi, Batman’da kuruldu. İlk kongresi gerçekleştirilen Hava-İş’te başkanlığa Hamdullah Tüzün seçildi.

TEK LİSTEYLE KONGREYE GİDİLDİ
Bölgede ilk sendika şubesini Batman’da kuran Türkiye Sivil Havacılık Sendikası, 1. Olağan Genel Kurulu’nda tek listeyle seçime gitti. Hava-İş Batman Şube Başkanlığı’na Birlik Vakfı Şube Başkanı Hamdullah Tüzün seçildi. Hafta sonu Mezopotamya Otel’de yapılan kongreye Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, Antalya, İzmir ve Ankara Hava-İş Sendikası Şube Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. 161 Üyesi olan Hava-İş Sendikası Batman Şube Başkanlığına Hamdullah Tüzün seçilirken, yönetim kurulu da şöyle oluştu; “Oktay Onatlı, Feyzullah Ekmen, Memduh Arburşlu, Mahmut Özdemir.”

“BÖLGEDE İLK SENDİKAYIZ”
Hava-İş Sendikası’nın Güneydoğu’daki ilk şubesini Batman’da açtığına işaret eden Şube Başkanı Tüzün, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye Sivil Havacılık Sendikasına bağlı Hava-İş Batman Şubesi, ilk kongresini gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz. Çünkü bölgede şu anda ilkiz. 161 üyemiz var ama önümüzdeki süreçte üye sayımızı daha da artıracağız. İlk genel kurulumuza katılan konuklarımız ile üyelerimize teşekkürü bir borç biliyoruz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim