** Genel Müdür Yardımcısı Edip Müyesseroğlu ile birlikte Batman’daki petrol sahalarında işçi kıyafeti giyerek incelemelerde bulunan Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Melih Han Bilgin: “Petrolün başkenti olan Batman’da Türkiye Petrolleri’nin küçülmesi söz konusu değil. Bu yıl bölgede çok sayıda arama kuyularımız olacak. Petrolde burası, ilk göz ağrımız. Batman’ı önemsiyoruz” dedi.

BATIRAMAN VE RAMAN’DA İNCELEME
Önceki gece Batman’a yeni Genel Müdür Yardımcısı Edip Müyesseroğlu ile birlikte gelen Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Melih Han Bilgin, üçüncü kez konuk olduğu Batman’da işçi kıyafetiyle petrol sahalarında incelemelerde bulundu. Batman Çağdaş’a özel açıklamalarda bulunan Genel Müdür Bilgin: “Batman, bizim petrolde ilk göz ağrımız. Buranın küçülmesi söz konusu değil. Aksine bu bölgede daha çok petrol aramalarına yönelik çalışmalarımız var. Bu yıl bölgede çok sayıda sondaj kuyusu açacağız. Geceli-gündüzlü çalışıp petrolde ihtisaslaşmak istiyoruz” dedi. Genel Müdür Yardımcısı Müyesseroğlu ve TP Batman Bölge Müdürü Mustafa Demir ile Batı Raman ve Raman’daki bazı sahalarda incelemelerde bulunan Genel Müdür Bilgin, TP’nin yeni yapılanmasına yönelik çalışmaları hızlandırdıklarını da ifade etti.

“HERKES İŞİNİ YAPACAK”
Arama ve üretimde Türkiye Petrolleri’nin daha büyük aşamalar da kaydedeceğini söyleyen Genel Müdür  Melih Han Bilgin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Batman’a üçüncü kez geliyorum. Her gelişiminde keyif alıyorum. Çünkü burası petrolcülükte önemli bir yer. TPIC bizim dışımızda sondaj çalışmaları yapacak. Biz tamamen kendi alanımıza yönelik projelerimizi hayata geçireceğiz. Buranın daha da büyütülmesine yönelik projelerimizi Batmanlılar görmüş olacak. Petrolün başkentini önemsiyoruz. İlk göz ağrımız Batman’da, Türkiye Petrolleri petrol arama ve üretimde söz sahibi olacak. Yeni sondaj sahalarında petrol aramalarına yakında başlayacağız. Bölge Müdürümüz Mustafa Demir ve ekibine güveniyoruz.”

TP’DEKİ MEVSİMLİK İŞÇİLERİ DİNLEDİ

Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü’nde 6 ay süreyle çalışan işçilerin sorunlarını da dinleyen TP Genel Müdürü Melih Han Bilgin, hükümetin mevsimlik işçileriyle ilgili düzenleme yapmasını beklediklerini söyledi. Batman’da uzun yıllardır çalışan emekçileri dinleyen Genel Müdür Bilgin: “Genel bir değerlendirme yapılır yapılmaz bu işçi arkadaşlarımızın yanındayız. Mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda üzerimize düşeni yapacağız. Ancak şu anda hükümetin bir düzenleme yapması bekleniyor. Bu emekçiler rahat olsunlar. Düzenleme yapılır yapılmaz yanlarında olacağız, müsterih olsunlar” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim