*Batman Böğürtleni artık dünyanın dört bir yanında. Bu yıl yaklaşık 100 ton rekoltenin gerçekleştiği Böğürtleni Katar, Singapur, Malezya ve Avrupa’nın birçok ülkesine ihraç eden Fernas Gıda, katma değeri yüksek ürünün 4-5 ay süreye yayacak çeşitleri de deniyor.

BÖĞÜRTLEN ÜRETİMİ ARTIYOR

Coğrafi şartları ve iklimi nedeniyle birçok sebze ve meyvenin üretildiği Batman’da son yıllarda Fernas Gıda’nın, Batman-Siirt il sınırında dönümlerce alana ektiği katma değeri yüksek ürünlerden Böğürtlen, dünya pazarına çıktı. Fernas Gıda yönetim kurulu üyeleri Sabit Ceylan ve Salih Yıldız, bu yıl 100 ton rekoltenin gerçekleştiği ürünün yüzde 20’lik bölümünün yurt içindeki zincir marketlerde satışının gerçekleştiğine dikkat çekti. Diğer bölümünün ise yurt dışına ihracatının yapıldığını belirten Ceylan ve Yıldız, “Elimizde ne kadar ürün varsa satıldı. Birçok talebi karşılayamadık” diye konuştular.

“BÖĞÜRTLEN ÇEŞİTLERİNİ ARTIRIYORUZ”

Üretilen böğürtlenin kentin ekonomisine ciddi katkı sağladığını ifade eden Ceylan ve Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdüler: “Bölgemizde ciddi emek vererek, farklı ürünlerden Böğürtleni daha da geliştirmek istiyoruz. Bu yıl 20’ye yakın böğürtlen çeşidi denedik. Bölgenin iklim şartlarına uygun ve en az 4-5 ay süreye yayacak böğürtleni yetiştirmenin çabası içindeyiz. Pazar imkanımız var. Bölgemizdeki çiftçileri de böğürtlen ekimine teşvik ediyoruz ve üretim alanlarını genişletmeye çalışıyoruz.”

“DÜNYANIN HER YERİNDEN TALEP GELİYOR”

Böğürtlen üretiminin her geçen yıl daha da geliştiğini belirten Sabit Ceylan ve Salih Yıldız; “Bu yıl hedeflediğimiz 100 ton rekolteydi. Elde ettiğimiz ürünü ağırlıklı olarak Katar, Singapur, Malezya ile Avrupa ülkelerine ihracatını gerçekleştirdik. Ürünün yüzde 20’lik taze kısmını ise yurtiçindeki zincir marketlerde satışı gerçekleşti. Böğürtlenimiz çok kaliteli olduğu için yurtdışında çok talep görüyor. Bu yıl 100 tona yakın ihracat gerçekleştirdik. Eğer bu elimizde bu kadar daha ürün olsaydı, tamamını ihraç etmiş olacaktık. İnşallah bu ürünümüzün üretimini artırarak devam ettirmek istiyoruz” dediler. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim