Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ proje kapsamında minik öğrencilere ilkokulda ‘yüzme kursları’ verilecek. Batman’ın da aralarında bulunduğu bölge illerinde her yıl yaz mevsiminde akarsu ve barajlarda onlarca çocuk, yüzme bilmediği için can veriyor. Proje sağlıklı işlerse boğulma vakaları azalacak.

Batman Çağdaş yazı kadrosunun 5 ay önce gündeme getirdiği ‘Yüzme kursu ilkokullarda zorunlu olsun’ talebi kısmen de olsa hayata geçiriliyor. Yüzme kurslarından 3 ve 4. Sınıf öğrencileri ücretsiz yararlanacak. Milli Eğitim Müdürlüğü, ilkokullara tebliği yaptı.

ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ KURS
Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nün ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi hayata geçiriliyor. Batman’ın da aralarında bulunduğu bölge illerinde her yaz mevsiminde yüzlerce çocuk akarsular ve baraj göletlerinde yüzme bilmediği için can veriyordu. ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesini hayata geçiren Bakanlık, Milli Eğitim Müdürlüklerine ücretsiz kurslar için tebliğleri yaptı. Batman’daki tüm ilkokullara Bakanlığın yazışması, dün tebliğ edildi. Okullara gönderilen resmi yazıda; “3’üncü ve 4’üncü sınıfta okuyan öğrencilerin gönüllülük esasına göre ücretsiz olarak yüzme kurslarına katılmak isteyen öğrencilerin ek-2 formuna işlenerek 27.11.2018 tarihine kadar Müdürlüğümüz Temel Eğitim Şubesine gönderilmesi rica olunur” denildi.

ÇAĞDAŞ YAZARLARI YAZMIŞTI
Her yıl yaz mevsiminde Batman ve kırsalında onlarca çocuğun boğularak yaşamını yitirmesi üzerine Batman Çağdaş yazı kadrosu, okullarda öğrencilere yüzme kurslarının verilmesi gerektiğine dikkat çekmişti. Yazı İşleri Müdürümüz Arif Arslan, eğitimci yazar Vedat Demir ve Mereto72, köşe yazılarında boğulma vakalarının vahametini dillendirmişti. Çağdaş yazarlarından Vedat Demir ise geçtiğimiz Temmuz ayında köşe yazısında; “Çocuklara ilkokula başladıkları yıldan itibaren ortaokula geçecekleri 4 yıllık ilkokul döneminde zorunlu yüzme eğitimi verilmelidir. Birçok ilde belediye ve gençlik spor il müdürlükleri bünyesinde yapılan havuzlarda bu eğitim bir aylık sürede verilebilir. İlkokuldan ortaokula geçişte yüzme eğitimi sertifikası kayıt esnasında zorunlu tutulmalıdır. Böylelikle her çocuğun eğitime katılımı gerçekleşmiş olacaktır. Boğulma vakalarının önüne ancak bu şekilde ciddi anlamda geçileceğini düşünüyorum” ifadelerine yer vermişti. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim