**Havaların ısınmasıyla birlikte gençlerin akın ettiği akarsular, boğulma mevsimini de gündeme getirdi. Batman ve il sınırları içindeki akarsular her yıl 20 can alırken, vakalara önlem alınmasını isteyen bazı yurttaşlar; “Sıcaklar başladı. Şimdiden boğulma vakaları da gündeme geldi. Akarsulardaki manzara düşündürtüyor” diyorlar.
“BOĞULMALARA ÖNLEM ALINSIN”
Her yıl ortalama 20 can alan Batman il sınırları içerisindeki akarsulardaki boğulma vakalarına önlem alınması isteniliyor. Sıcaklarla birlikte serinleme uğruna yüzlerce gencin akın ettiği Batman çayı ve Dicle nehri başta olmak üzere akarsularda olası boğulma vakalarına şimdiden önlem alınmasını isteyen bazı yurttaşlar, Afet ekiplerinin akarsularda daha önce yaptığı uygulamanın benzer projesinin hayata geçirilmesini istedi.
“GENÇLER BOĞULMASIN”
Bazı yurttaşlar, şöyle konuştular; “Hemen her yaz mevsiminde aynı manzaralar yaşanıyor. Batman akarsularında her yıl ortalama 20 ila 25 arasında genç boğuluyor. Gençlerimize yazık oluyor. Yüzme havuzunun yok denecek kadar az olduğu Batman’da, kurum ve kuruluşların yüzme havuz sayılarını artırmaları kaçınılmaz olmuştur. Olimpik yüzme havuzu başta olmak üzere Esentepe ve TPAO’daki havuzların da yaz mevsiminde gençlere açılması gerekiyor. Boğulma vakalarına karşı Afet Müdürlüğü’nün de akarsular da görev yapacak bir ekip oluşturması gerekiyor.”

Editör: TE Bilişim