**DSİ Batman Şube Müdürü Bedi İleri ve Sulama Birliği Başkanı İbrahim Tezdiğ, yaz mevsiminde boğulma vakalarının önlenmesi için her kesimin desteğine ihtiyaç duyduklarını belirterek; “Cana can vermeye çalışırken, canlarımız kaybolmasın. Toprakla suyun düğününü gerçekleştirmeye çalışıyorken, canlarımızın yasını tutmayalım” dediler.

“VAKALARIN ÖNÜNE GEÇELİM”
Her yaz mevsiminde akarsuların yanı sıra sulama kanallarında serinlemek isteyen vatandaşların can kayıpları, DSİ ve Sulama Birliği yöneticilerini de sarsıyor. Tüm önlemlerine rağmen boğulma vakalarının önüne geçememenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten DSİ Batman Şube Müdürü Bedi İleri ve Sulama Birliği Başkanı İbrahim Tezdiğ: “Kanalların etraflarına sayısız uyarı tabelaları dikiyoruz ve kanalların betonlarına uyarı yazıları yazıyoruz. Bunların yanı sıra muhtarlıklarımıza, camilerimize, okullarımıza el ilanları dağıtıyoruz. Daha geniş kesimlere ulaşmak için billboardlara uyarı ilanları veriyoruz. Ancak tüm bu uyarılara rağmen vakalar yaşanıyor. Milli Eğitim, AFAD, Müftülük ve diğer kamu kuruluşlarından da destek alıyoruz. Özellikle camilerde imamlar kanallarda yüzülmemesi konusunda vatandaşları uyarıyor. Araçlarımızla kanal boyu gezilerek vatandaşların sulama kanallarına girmemesi için uyarılar yapılıyor. Sahada özellikle çocuklara el ilanları dağıtılıyor. Halktan isteğimiz boğulma vakalarının yaşanmaması için seferber olmaktır” dediler.

“CANIMIZ YANIYOR”
7 Haziran 2018 tarihinden beri Sulama Birliği Başkanlığına getirilen İbrahim Tezdiğ, yaklaşık 18 Bin hektarlık alandaki arazilere eşit ve adil bir şekilde suyun verildiğini söyledi. Tezdiğ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cana can vermeye kalkışırken, çok üzücü olaylarla karşılaşıyoruz. Toprak ile suyun düğününü yapmak istediğimiz sırada canlarımızın yasını tutmak bizi derinden sarsıyor. Bu acıların yaşanmaması için herkesten destek istiyoruz. 24 Saat telefonlarımız açık. Maalesef serinleme uğruna o kanallarda cansız bedenleri görünce adeta yıkılıyoruz. Cumartesi-Pazar demeden kanalların çevresini dolaşıp, kanallarda yüzmek isteyenleri uyarıyoruz. Bazen sabah diktiğimiz uyarı levhaları, akşam yerinde olmuyor. Tel örgüler sökülüyor.” Öte yandan DSİ Batman Şube Müdürü Bedi İleri, 26 Temmuz’da Bolu’da yapılacak çalıştayda da sulama kanallarına yönelik çözüm önerilerinin masaya yatırılacağını kaydetti. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim