** Aralarında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın da bulunduğu HDP Milletvekilleri ile DTK Eşbaşkanlarının bulunduğu heyet, il binası önünde konuştu. Partililer, buluşma öncesinde ve sonrasında tazyikli su ve biber gazıyla dağıtıldı.

** İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü; “Her yerdeyiz. Aranızdayız. Güvendiğimiz her yer Meclisimizdir. Şimdi Batman’dayız, burası Meclisimizdir” dedi.

45 DAKİKA RÖTARLI BULUŞMA
Siirt ve Kurtalan ilçesinin ardından ‘halk ve siyaset buluşmasının’ üçüncü toplantısını Batman’da gerçekleştiren heyeti dinleyen partililer, ortantısız müdahaleyle karşılaştı. Batman Milletvekili Saadet Becerikli ile HDP’li yöneticilerin, Emniyet yetkilileriyle yaptığı görüşmenin ardından Turgut Özal bulvarı Dörtyol kavşağında heyetteki milletvekilleri partililere seslendi. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Siirt Milletvekili Besime Konca, Batman Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Saadet Becerikli, M.Ali Aslan, DTK Eş Genel Başkanı Leyla Güven, Hatip Dicle, İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve DBP Eş Genel Başkanvekili Demir Çelik, 45 dakika rötarla partililerin karşısına çıktı.


KÜRKÇÜ: “HER YER BİZİM İÇİN MECLİS”
HDP il binası önündeki kitleye seslenen İzmir HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, halkın seçtiği seçmenlerin arasında olmaktan mutlu olduklarını belirterek: “Sizler bizi Meclis’e gönderdiniz. Yeniden bizi hatırlamanız için buradayız. Her yerdeyiz. Aranızdayız. Güvendiğimiz her yer Meclisimizdir. Şimdi Batman’dayız, burası Meclisimizdir. Ortak bir yeni toplum ve yeni hayat için harekete geçtik. Dokunulmazlığımız isterse kalksın, önemli olan bizim için halkın bize sırt dönmemesidir” dedi.



YÜKSEKDAĞ: “BURADAYIM”
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, ‘kaçtılar’ iddialarıyla ilgili şunları söyledi: “İşte buradayım, ez lıvırım. Nerede olursak olalım başımızı asla eğmedik, eğmeyeceğiz. Bu ülkenin koskoca Cumhurbaşkanı çıkmış, söylediğine inanarak belki de söylediğine inanmaya çalışarak diyor ki ‘dokunulmuzluklarını kaldırdık, kaçmaya başladılar’, bu halk kimin kaçtığını, kaçmakta mahir olduğunu çok iyi biliyor. Gezi direnişi başladığında 4 gün uçaktan inmeyen zat mı söylüyor bunu bize? Bu halkın yüzüne bakmadınız, halkın içine girmediniz. Başörtüsü yasaklandığında inanç sahibi insanlarımız zulme uğradığında bunlar kaçtılar. Torunlarını, çocuklarını kaçırıp Amerika’da okuttular. Direnmediler, karşı çıkmadılar. Şimdi tarihleri kaçmak üzerine kurulu, sinsi planlarla iktidar tekelini kurma üzerine kurulu bir anlayışın sahibi gördünüz mü ne diyor? Çok beklersin çok. Bizden ve bu halktan kurtulamayacaksın.” Konuşmanın ardından alandaki partililere tazyikli su ve gaz sıkıldı. 

Editör: TE Bilişim