**Kadim Akademi Derneği ve İHH Batman Şubesi’nin ortak düzenledikleri ‘Ümmet, hayal mi gerçek mi?’ paneli ilgi gördü. Panelde konuşan Başbakanlık Başmüşaviri Ömer Faruk Korkmaz: “Fatih Sultan Mehmet, Türk’tür ama hocası Molla Güryani ise Diyarbakırlı bir Kürt’tür. Bu coğrafya böyle bir şeydir. Birbirinden ayrılamazlar ve koparılamaz” dedi.

“GÜÇLÜ BİR VİZYON ORTAYA ÇIKABİLİR”
Kültür Merkezi konferans Salonu'nda Kadim Akademi Derneği ile İnsani Yardım Derneği (İHH) Batman Şubesi, ‘Ümmet, hayal mi gerçek mi?’ paneli düzenledi. Kadim Akademi Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Başbakanlık Başmüşaviri Ömer Faruk Korkmaz ve AK Parti Batman eski Milletvekili Mehmet Emin Ekmen’in konuşmacı olarak katıldığı panele STK temsilcileri ilgi gösterdi. Panelde konuşan Başbakanlık Başmüşaviri Ömer Faruk Korkmaz: “İnsanlık her zaman iç içedir. Fatih Sultan Mehmet, Türk’tür ama hocası Molla Güryani ise Diyarbakırlı bir Kürt’tür. Bu coğrafya böyle bir şeydir. Birbirinden ayrılamazlar ve koparılamaz. Son zamanlarda ortaya çıkan etnik söylemleri asla kabul edemem. Çünkü benim inandığım kitaba aykırı. Bu kitapla Dünyada 5 imparatorluk yönetildi” dedi. Şuan dünyadaki bütün cemaatlerin temel ele aldıkları kitap Kur-an’dır ve vizyonlarını geliştiriyorlar. Bu kitap dipdiri elimizde duruyor. Yeni güçlü bir vizyon ortaya çıkarabiliriz” dedi.

“SOSYAL MEDYA GENÇLİĞİ OLDUK”
Başbakanlık Başmüşaviri Korkmaz, şöyle devam etti: “Bazen kendi sorunlarımız, bize dünyadaki sorunları unutturdu. Çünkü biz kitaptan uzaklaştık. Sosyal medya gençliği olduk. Kitabımızı okuduğumuz ve anladığımız zaman aynı üretimi tekrar yapabileceğimize inanıyorum. Arap dünyasında bilinen en meşhur alimlerin bir kısmına bakıyorum, araştırıyorum yakın zaman bunların hepsinin Arap olduğunu düşünüyordum ama Güneydoğu’dan çıkmış alimler. Ama o insanlar o zaman bu kitapları yazarken ümmet için yazmışlar. Kimse bunların etnik kökenlerine bakmaz. Fatih döneminin en yaygın 8-9 dilini biliyordu. Ümmetik çizgimizden şaştığımız zaman başka sorunların içine giriyoruz. Biz tarihte en güçlü medeniyetleri kurmuş bir ümmetiz. Bu potansiyelimiz hala var. Ancak kendi ellerimizle yaptığımız bazı yanlış var. Bu yanlışları aşabilirsek yeniden insanlığa umut olacağız. Benim inandığım kitap bunu söylüyor.” (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim