**BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile DTK Eş Genel Başkanı Ahmet Türk, çözüm sürecini Batman Çağdaş’a değerlendirdi. Sürecin devamından yana olduklarını belirten Demirtaş; “17 Aralık’taki operasyonlarla sanki AK Parti süreçten uzaklaştı gibi. Fakat biz sürecin sürmesini istiyoruz” dedi.

“AK PARTİ SÜREÇ İÇİN DURDU”
Cuma günü seçim startının verildiği mitingin ardından BDP İl örgütünün düzenlediği miting sonrası verilen dayanışma yemeğinde BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve DTK Eş Genel Başkanı-Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Türk, Batman Çağdaş’a, çözüm sürecini değerlendirdi. Batman’daki miting de coşkulu bir kalabalıkla karşılaştıklarını belirten Demirtaş, son süreci de özetledi; “Yerel seçim için yüz yüze çalışacağız. AK Parti süreç için maalesef yerine getirmesi gereken bazı koşuları henüz yapmadı. Biz süreci bitirmeye değil, devamından yanayız. Olması gereken adımlar da atıldı. Fakat çözüm sürecinde AK Parti şu an durmuş vaziyette. Hükümet süreçle ilgili henüz somut adımların devamını getirmiş değil. Böyle giderse, süreç sekteye uğrayabilir.”



TÜRK; “ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK”
Barış sürecinde DTK ile BDP’nin üzerine düşeni yaptığını ifade eden DTK Eş Genel Başkanı ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk; “Barış süreci konusunda atılan adımlar var. Kürt halkı özgürlük istiyor. Bu süreçte ciddiyet istiyoruz. Kürt halkının seçilmişleri halen içeride tutuluyorsa, bu da geçmişte olduğu gibi ipe un serme gibi bir anlayışı öne çıkarıyor. Kürtler artık kendisini kandırılmış görmek istemiyor. Bu süreç devam etmeli. Bu sürecin devamı herkesin yararınadır. Ancak AK Parti’de bu süreç için söz verdiği adımları atmak zorundadır” dedi. 

Editör: TE Bilişim