**Batman Belediye Başkanlığı ile Türkiye Beyazay Derneği Batman Şubesi arasında ‘Aşmak İçin Hareket’ projesi kapsamında işbirliği protokolü imzalandı. Belediye Başkanvekili Aksoy; “Bu protokol sayesinde engelli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha teyit ettik” dedi.

BELEDİYE’DEN DESTEK
Beyazay Batman Şubesi yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy’u Belediye Başkanlığı Sarayı’ndaki makamında ziyaret ederek, protokol imzaladı. Protokol imza töreninde Beyazay Batman Şube Başkanı Ayla Işık, Proje Koordinatörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Sansi, üyeler Müjde Gezgin ve Öznur Adanır katıldı. Pilot uygulamayla başlatılacak ‘Aşmak İçin Hareket’ projesi kapsamında Tilmerç Mahallesi'nde bulunan TOKİ Kazım Karabekir İlkokulunda, engelli çocukların kendi akranlarıyla fiziksel aktivitelere katılımının sağlanması hedefleniyor. Protokol kapsamında Batman Belediyesi, çocukların spor yapacağı alanı spor malzemeleri ile donatacak. Beyazay Derneği de projenin eğitim ve organizasyon işlerini yürütecek.

“ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ”
Batman Belediyesinin desteğiyle yapılacak işbirliği protokolünü hayata geçirmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy: “Yurt içinde 79 ve yurt dışında 9 Şubesi bulunan Türkiye’de ve Dünya’da birçok engelli ve yakınına hizmet götüren Türkiye Beyazay Derneği ile yaptığımız bu protokol sayesinde engelli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha teyit ettik. Hayatın her alanında engelsiz bir yaşam sunmak için imkanlarımızı zorlamaya devam edeceğiz” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim