**15 Temmuz Demokrasi ve Birlik günü nedeniyle TP Kristal Park’ta Vali Ahmet Deniz tarafından gazi ve şehit yakınları onuruna yemek verildi. İl yöneticileri, STK temsilcileri, şehit yakınları ve gazi ailelerinin katıldığı programda Vali Deniz ve eşi Olcay Deniz, konuklarla yakından ilgilendi ve anlamlı mesajlar verdi.

**Batman Park’ta ise Batman Belediyesi ile Gap Gençlik Evi’nin organizasyonunu yaptığı fotoğraf sergisinin açılışını Vali Ahmet Deniz yaptı. Sergiye il yöneticileri ile halk ilgi gösterdi. Batman Üniversitesi’nde ise ‘Kara leke; 15 Temmuz ihaneti’ konulu panel gerçekleştirildi.

“BU DAVA BÜYÜK”
Batman’da hafta sonu 15 Temmuz’un 2. Yıl dönümündeki etkinlikler, panel, sergi ve mitingle sürdü. Batman Valiliği, Batman Üniversitesi ve Batman Belediyesi etkinliklerine halkın yanı sıra STK temsilcileri ve Oda Başkanları ilgi gösterdi. Belediye’nin halk otobüsleri, Pazar günü 15 Temmuz’un 2. Yıl nedeniyle halkı ücretsiz taşıdı. Vali Ahmet Deniz, katıldığı etkinliklerde 15 Temmuz darbe girişiminin 81 milyon vatandaşı hedef aldığına dikkat çekti. ‘15 Temmuz şehitlerimizin ruhu şad olsun. Bu dava büyük’ diyen Vali Deniz sözlerini şöyle sürdürdü: “FETÖ aslında darbeyi seçilmiş bir hükümete değil, bütün bir milletin iradesine yapmak istemiştir. 15 Temmuz gecesi stratejik kurumlar kadar vatandaşlarımızın demokratik hakları, özgür iradeleri de hedef alınmıştır.’’

ŞEHİT YAKINLARI, GAZİ VE
AİLELERİ ONURUNA PROGRAM
Vali Ahmet Deniz ve eşi Olcay Deniz, ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri kapsamında Şehit yakınları, Gazi ve aileleri onuruna düzenlenen yemek programında ailelerle bir araya geldi. TP Kristal Park tesislerinden düzenlenen yemeğe Deniz çiftinin yanı sıra Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Coşkun Uçarcılar, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Akbal,  Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş,  kamu kurum yöneticileri STK temsilcileri ile çok sayıda şehit yakını, gazi ve aileleri katıldı. Yemek öncesi masaları dolaşan Vali Deniz ve eşi Olcay Deniz, şehit yakınları, gazi ve aileleri ile yakından ilgilendi. Programda konuşan Vali Deniz: “Yaklaşık iki yıl önce silahlı kuvvetlerimizin içirişine sızmış hain bir terör örgütünün darbe girişimiyle karşılaştık. Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşu, vatansever güvenlik güçlerimiz ve asil milletimizin dirayetleri sayesinde bu hain darbe girişimini bertaraf ettik” diye konuştu.

15 TEMMUZ SERGİSİ
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Batman Belediyesi ve GAP Gençlik Kültür Evi organizasyonunda Batman Park AVM’de fotoğraf sergisi açıldı. Sergi açılışı sonrası açıklamada bulunan Vali Deniz: “15 Temmuz, bu milletin ne kadar büyük ve asil bir millet olduğu bir kez daha tüm dünyaya haykırdığı gündür. Bu milleti Çanakkale'de dize getiremeyenler, 1453'ün, 1071'in intikamını almak için 15 Temmuz'da hain piyonlarını üzerimize saldırdılar, başaramadılar ve başaramayacaklar. Bin yıldır bu coğrafyada, Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Alevi’siyle, Sünni’siyle büyük bir milletiz. Vatan ve bayrak dediğimiz zaman ölümü göze alan bir milletin fertleriyiz. Bu tür sergiler; 15 Temmuz’u unutmamak, unutturmamak için önemli” dedi.

“KARA BİR LEKEYDİ”
15 Temmuz etkinlikleri kapsamında Batman Üniversitesi, konuk ettiği 3 öğretim görevlisi ile ‘kara günü’ bir daha hatırlattı. Batman Üniversitesi merkez kampüs konferans salonunda yapılan panelde açılış konuşmasını yapan Rektör. Prof. Dr. Aydın Durmuş şunları kaydetti: “15 Temmuz kara bir lekeydi. Panelimize Türkiye’nin dört bir yanından değerli bilim adamlarını davet ettik. Herkes bize saldırıyor. Biz Müslüman bir ülkeyiz. Bu saldırıların Hıristiyanlara yapıldığını gördünüz mü? Sevmedikleri tek şey var o da bizleriz. Bu nedenle bize saldırıyorlar. Çok şükür 15 Temmuz’da büyük bir millet olduğumuzu gösterdik. Arkadaşlarım bana Batman’da Kıbrıs savaşının davul zurnayla karşılandığını ve ailelerin çocuklarını gururla askere gönderdiklerini anlatmışlardı. Bu da bu ülkenin ne kadar güzel olduğunu gözler önüne sürüyor. 15 Temmuz’da sabaha karşı burada herkes bayrağı seccade yapıp namaz kıldı.” Rektör Durmuş açılış konuşmasının ardından 90 saniyelik sunumda bugüne kadar Ortadoğu’da yapılan işgalleri de sinevizyonla konuklara aktardı. Durmuş’un konuşmasının ardından panele katılan Samsun 19 Mayıs Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu, Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nadim Macit ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr.Selim Gökçen sunum yaptı.  (Barış Arslan-Reşat Yiğiz-Abdullah Türeli)

Editör: TE Bilişim