“BATMAN İŞSİZLİĞİN MERKEZİ”

Batman mitinginde petrolün başkentinde işsizliğin korkunç boyutlarda olduğuna dikkat çeken HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş: “Batman bugün işsizliğin en yüksek olduğu ildir. Petrol burada çıkıyor. Fakat en işsiz şehir. Bu meydanın tamamı işsizdir. Bu işsizliği ve aşsızlığı çekmek zorunda olmadığımızı göstermek zorundayız. Yoksul bir ülke değiliz. Burada bir ülkeyi besleyecek petrol çıkıyor. Ama dünyanın en pahalı benzini, mazatonu biz kullanıyoruz. Petrol burada çıkıyor ama burası en işsiz şehir, en yoksul şehir. Bunların hiçbiri yaradının bize çizdiği kader değil. Bizler ele vererek bunları çözebiliriz” diye konuştu.

 

“SAADET DE HÜDA-PAR’DA MECLİS’TE OLSUN”
Demirtaş, 7 Haziran seçimlerinde barajı tarumar edeceklerini ifade etti ve ekledi; “Kenan Evren gitti, onun anayasasını da arkasından gönderelim. Önümüzdeki günlerde de provokasyonlara karşı dikkatli davranalım. Bizim parti olarak asla düşmanımız yok olmayacak. Bizim dilimizle pratğimiz de bundan başka olmamalı. Biz barajı aşınca sadece biz kazanmış olmayacağız. Bugün baraj sorunu yaşayan çok sayıda parti var. 
Bakın Saadet Partisi, HÜDA-PAR ve diğerlerinin parlamentoya gelmesini istiyoruz. Bizim rakibimiz olur önemli değil. Biz meseleye bu açıdan bakmayacağız. Bize hakaret de etseler küfür de etseler bize düşen şey eşitliğe inanarak bütün halkın önünü açmaktır. Batman'da ensemize alçak namlular değdiğinde de bu oyunlara gelmedik. Batman'ın da Ankara'nın da Antalya'nın da kaderini değiştireceğiz. 7 Haziran'da herkesi seferberlik şeklinde sandık başına bekliyoruz.”

 

Editör: TE Bilişim