**Çözüm süreciyle birlikte bölgede yeni sahalara yönelen Güney yıldızı, Fransız petrol şirketi Perenco’yla ortaklaşa açtığı Doğu Savak-1 petrol kuyusunda 2 bin 500 metre derinliğinde kaliteli petrole rastlanıldı.
ERUH’TA YENİ SAHA
Güney yıldızı, Fransız petrol şirketi Perenco ile Siirt’in Eruh ilçesi yakınlarında açtığı Doğu Savak-1 kuyusunda 2 bin 500 metrede petrol tabakasına rastlandı. İlçeye 5 kilometre uzaklıkta yaklaşık altı ay önce açılan Doğu Savak-1 kuyusunda petrol emarelerinin bulunması Güney yıldızı ve Perenco firması yetkililerini umutlandırdı. Kuyuda sondaj çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Güney yıldızı ve Perenco firması yetkilileri; “Yaklaşık altı ay önce açılan kuyuda sona doğru gelindi. 2 bin 500 derinliğinde petrol tabakasına rastlanıldı ama henüz üretim kapasitesi ile gravitesi netleşmedi. Kuyunun üretim kapasitesi ve gravitesi yakında belirlenecek” dediler.
BİR UMUTTA KOZLUK-YAZPINAR’DA
Bir müjde de Batman’ın Kozluk ilçesi yakınlarındaki Yazpınar-1 kuyusundan geldi. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü sondaj ekiplerinin dört ay önce açtığı Yazpınar-1 kuyusunda da doğalgaza rastlanıldı. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Kozluk çevresinde daha önce açtıkları kuyuların büyük bölümünde petrole rastladıklarını belirterek, şöyle konuştular; “Kozluk yakınlarından geçen Garzan çayı havzasında açılan kuyuların tamamında petrol bulunulmuştu. Şimdi de yeni açılan Yazpınar-1 kuyusu da gaz emareleri var. Olumsuz hava şartlarına rağmen sondaj ve üretim çalışmalarımız sürüyor. Yeni açtığımız kuyulardan umutluyuz.”

Editör: TE Bilişim