Batman’daki kahveciler, bir daha kapanma kararının çıkmaması için aşı oldu. Vaka sayısı ile sıcak havaların müşteri sayısını düşürdüğü kahvecileri zor günler bekliyor

KAHVECİLER AŞI OLDU
Son günlerde Batman’daki korona vaka sayısındaki artış ile sıcak havalar kahveci esnafını da zorda bıraktı. Bir daha kapanma kararının çıkmaması için tüm kahvecilerin aşı olduğuna işaret eden Oda Başkanı Mülazım Temel; “Son günlerde gerek vaka sayısındaki artış, gerekse de sıcak havanın etkisiyle müşteri sayımızda azalma oldu. Esnafımızın tümü aşı oldu. Bir dahaki kapanmayı kaldıramayız” dedi.

BİR BARDAK ÇAY 1.5 TL
Başkan Temel, şunları kaydetti; “Kapanma döneminde üyelerimiz dört kez biner lira, bir kez de 5’er bin TL desteğinden yararlandı. 500’e yakın üyemiz kredi aldı. Kirayı ödeyemeyen 50’ye yakın üyemiz ise mesleği terk etmek zorunda kaldı. Zor günler geçiriyoruz. Bir bardak çayı 1.50 liraya çıkardığımız için halkın hoşgörüsüne sığınıyoruz. Tüm üyelerimizin aşılarını ihmal etmemelerini de istiyoruz. Korona ile mücadelede tek çare aşıdır.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim