**Hızla artan korona vakalarının düşmesi için alınan ‘tam kapanma’ kararı öncesi yaşanan alışveriş yoğunluğu ‘pes’ dedirtti. Kent merkezindeki tüm AVM’lerin yanı sıra giyim mağazaları, marketler ve ATM önlerindeki ‘korkunç’ yoğunluk, normalleşmeye geçilememesinin adeta bir özeti gibi.

ÜRKÜTEN KALABALIKLAR
Türkiye geneli tam kapanmaya saatler kala Batman kent merkezindeki ‘alışveriş çılgınlığı’ şok yarattı. Günlük 50 Bini bulan vakalar ve yüzlerce ölümlere rağmen ‘sosyal mesafesiz’ kuyruklar ‘bu kadar da olmaz’ dedirtti. Kapanma süresince gıda başta olmak üzere diğer üretim zincirlerinin muaf olmasına rağmen marketler, ATM’ler ve giyim mağazaları önündeki kalabalıklar endişe yarattı. Alışveriş kuyrukları karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen bazı vatandaşlar: “Açıkçası bu manzarayı görünce ‘korona bitmez’ diyoruz. Bunca vaka ve ölümlere rağmen alışveriş için oluşturulan kuyruklar karşısında ne diyeceğimizi bilemiyoruz” diyorlar.

MAĞAZA KEPENK İNDİRDİ
Kentin birçok noktasında dikkat çeken kalabalıklar nedeniyle bazı mağazalar ise kepenk indirmek zorunda kaldı. Bir AVM’deki giyim mağazasının önünde 150 metreyi bulan kuyruk ‘şok’ etkisi yaratırken, mağaza ise izdiham oluşmaması için kepenklerin bir bölümünü kapatmak zorunda kaldı. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim