*Küçük işyerinin bir bölümünü ‘resim atölyesine’ dönüştüren kuaför Murat Demir, renklere olan tutkusunu tablolara döküyor. Resme olan yeteneği ve ilgisi hiç eksilmeyen Demir; “İşyerimin dört bir yanını rengarenk yaptım. Müşterilerim de bu atmosferden etkileniyor” dedi.

YAŞININ YARISI RESİMLE GEÇTİ
Batman’da kuaförlerin önde gelen isimlerinden 46 yaşındaki Murat Demir, Yeni Mahalle’deki işyerlerinin duvarlarını yaptığı tablolarıyla renk cümbüşüne dönüştürdü.  Renklere olan tutkusunu 25 yıldır tablolara dönüştüren Demir: “Resim tutkusu bende küçük yaşlarda başladı. Doğaçlama başladım bu işe. Önce işyerimin dört bir yanını rengarenk yaptım. Müşterilerimde bu atmosferden etkileniyor. Bazı müşteriler tıraş olmaya geldiğinde ‘burası resim galerisi mi yoksa kuaför mü’ diye bana takılıyor” diye konuştu.

“RESİM YAPTIĞIMDA TERAPİ OLUYORUM”
İki mesleği bir arada sürdüren Murat Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kuaför mesleğimi de sürdürüyorum. Özellikle resim yaptığımda bana bir nevi terapi geliyor. Önce DDY’nin bölgedeki eski tren garlarını tablolara taşıdım. Ardından da coğrafyamızdaki tarihi dokular ile doğa manzaralarını kendim tasarlıyorum. Küçük işyerimde hem kuaförlük hem de küçük resim atölyemle ailemin geçimini sağlamaya çalışıyorum.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim