** Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Danalı-Taşoluk mezrasında 2008 yılında kuyuda boğulan 8 yaşındaki öğrenci Azad Çetinbaş’ın ailesi, Milli Eğitim Bakanlığı ile öğretmene açtığı maddi ve manevi davasında İdare Mahkemesi’nin 247 bin TL’lik tazminat vermesine itiraz etti.

**Bakanlık ile öğretmene 1 milyon 300 bin TL’lik maddi ve manevi dava açtıklarını belirten avukat Orhan Acar; “Bölge İdare Mahkemesi’ndeki kararı temyize göndereceğiz. Bir insanın bedeli maddiyatla kıyaslamak mümkün değil. Bu rakam oldukça düşük” dedi.

DAVA 7 YIL SÜRDÜ
03.06.2008 tarihinde Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Danalı köyünün Taşoluk mezrasında düştüğü kuyuda boğulan 8 yaşındaki Azad Çetinbaş’ın ailesine 247 bin TL’lik maddi ve manevi tazminat kararı temyize gönderiliyor. Batman Bölge İdare Mahkemesi’ndeki kararı temyiz için Danıştay’a göndereceklerini belirten Avukat Orhan Acar; “Olayın ardından Kozluk Asliye Ceza Mahkemesine başvurduk. Savcılık ‘taksirle ölüme sebebiyet suç’undan  kuyu sahibi ile öğretmen hakkında dava açtı. Mahkeme ise görevsizlik kararı verince Batman Bölge İdare Mahkemesine 10.07.2012 tarihinde başvurduk” diye konuştu.

247 BİN TL TAZMİNAT MI OLUR?
Milli Eğitim Bakanlığı ile öğretmen Mehmet Kaftan’a 1 milyon 300 bin TL’lik dava açtıklarını kaydeden Avukat Acar; “Mahkeme anneye manevi 125, maddi ise 23 bin TL, babaya da manevi 75, maddi olarak da 23 bin TL tazminat vermesini düşük bir rakam gördük. Dosyayı temyiz için Danıştay’a göndereceğiz. Bir insanın telafisi maddiyatla kıyaslamak mümkün değil. Daha yüksek maddi ve manevi tazminat için Danıştay’a gerekirse de Anayasa Mahkemesi ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracağız” dedi.




“MAĞDUR OLDUK, BAŞKASI OLMASIN”
8 Çocuklarının ortancası olan 8 yaşındaki Azad’ı ilkokul birinci sınıfta okuduğu sırada kuyuya düşmesi sonucu kaybettiklerini belirten 39 yaşındaki İdris ile 38 yaşındaki Muhdet Çetinbaş, şöyle konuştular; “Taşımalı eğitim kapsamında Azad, Yanıkkaya ilköğretim okuluna minibüslerle gidip geliyordu. O gün Azad’ı okula yakınımızla birlikte servis aracıyla gönderdik. 1-2 Ders işleyen öğretmen, çocukları serbest bıraktıktan sonra Azad, 2 km uzaklıktaki bir mezrada dut koparırken 7-8 metre derinliğindeki kuyuya düşüp boğuldu. Azad’ın başına gelen bu olayın başka öğrencilerin başına gelmesini istemiyoruz.”

Editör: TE Bilişim