**Esnaf Odalar Birliği Başkanı Salih Kaplan, Batman’ın ikinci deprem kuşağında olduğunu hatırlattı ve ekledi: “Binaların depreme dayanıklı olup olmadığı araştırılmalı.” Deprem bölgesine yardım kampanyası başlatan BATSO ise TOBB’un uyarısı üzerine yardıma ara verdi.

“ESKİ YERLEŞİM YERİNE
KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART”
Elazığ-Sivrice’de meydana gelen 6.8’lik depremin ardından Batman’daki bazı Oda ve STK’lar, depremzedelere yardım için seferber oldu. Batman Ticaret Sanayi Odası’nın başlattığı yardım kampanyası TOBB’un uyarısı üzerine ara verildi. Esnaf Odalar Birliği Başkanı Salih Kaplan ise ikinci deprem kuşağında yer alan Batman ile ilgili çalışmaların güncellenmesi gerektiğini ifade etti. Kaplan, şunları ifade etti: “Batman’daki yapılar kentsel dönüşüm kapsamında daha radikal şekilde uygulanmalıdır. Elazığ’daki depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyoruz.”

BATSO, YARDIMA ARA VERDİ
Gece sıcaklığının -10’larda hissedildiği deprem bölgesinde sokakta kalan depremzedeler için BATSO, hafta sonu yardım kampanyası başlatmıştı. Çocuk bezinden battaniyeye, gıda maddesinden kıyafet ve ayakkabıya kadar ihtiyaçları içeren malzemeleri topladıkları sırada TOBB Genel Merkezinden gelen haberle kampanyayı durduklarını belirten BATSO Başkanı Abdulkadir Demir: “Bize daha çok kışlık ürünlerin ihtiyaç olduğu söylendi. Ürünlerin bir bölümünü topladık. Ancak gerek bize gerekse de Borsa’ya beklenen yardımların gerçekleştiğini söyleyince kampanyayı durdurduk” dedi. (Abdullah Türeli)

Editör: TE Bilişim