**Batman Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü’nün ‘Çocuk ve Gençler Soysal Koruma Programı’ (ÇOGEP) projesi kapsamında Osmaniye, Kayseri ve Niğde’den öğrenciler Batman’da ağırlandı.

45 ÖĞRENCİ BATMAN’DAYDI
Batman Emniyet Müdürlüğü’nün yürüttüğü, Çocuk ve Gençler Soysal Koruma Programı (ÇOGEP) projesi kapsamında Osmaniye, Kayseri ve Niğde’den 45 öğrenci, Batman’ı ziyaret etti. TPAO Atatürk İlkokulunda yapılan törene Batı illerinden gelen öğrenciler, Batmanlı öğrencilerle buluştu. Daha sonra konuk öğrenciler okulun konferans salonunda Narkotik köpeği Maya’nın gösterisini heyecanla izlediler. Malabadi köprüsünü de gezen öğrenciler Batman’a hayran kaldı. Okuldaki törende konuşan Batman Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç; “Kayseri, Niğde ve Osmaniye’den gelen gençlerimiz ilk defa bir Güneydoğu gezisi yaptılar. Batmanlı gençlerimiz Çanakkale, Ankara ve İstanbul’a gezi turları düzenliyorlar. Biz biraz farklı baktık olaya,  şimdi televizyonlardan gördükleriniz, kulaktan kulağa duyduklarınız hepsinin kısmen de olsa böyle olmadığını göreceksiniz. Buranın güzelliğini göstermek için sizleri buraya davet ettik. Batman’ı değişik etkinlikler çerçevesinde sizlere tanıtmaya çalışacağız. Sonra memleketinize döndüğünüz de bazı arkadaşların Batman’la ilgili söyleyeceğiz olumsuz sözlere sizler doğrusunu anlatacaksınız. Doğuyla batısıyla, güneyiyle kuzeyiyle muhteşem bir ülkede ve coğrafyada yaşıyoruz” dedi.

“BATMAN’I TANITIYORUZ”
Etkinlik kapsamında Batman Valisi ve Başkanvekili Hulusi Şahin’i de ziyaret eden konuk öğrenciler, illerinden çeşitli hediyeleri Vali Şahin’e tektim etti. Konuk öğrencilere hediye dağıtan Vali Şahin ise şöyle konuştu; “Bugün önemli bir projeyi daha gerçekleştiriyoruz. ‘Bilinçli çocuklar güzel yarınlar’ projesi. Bu kapsamda paydaş illerimiz var. Osmaniye, Kayseri ve Niğde illerinden 15’şer öğrencimiz toplam 45 öğrenci bizleri ziyaret ediyor. Hem Batman’ı tanıyoruz, hem de Batmanlı akranlarıyla birlikte olacaklar. Batman’ı çeşitli güzelliklerini ve Emniyet Genel Müdürlüğünün faaliyetlerini bu gençlere tanıtıyoruz.” Öte yandan Malabadi köprüsünü gezen öğrencilerden Kayserili Bedihe Gümüş; “Buralar çok güzel, böyle bir yer beklemiyordum. Malabadi köprüsünü gezerken çok heyecanlandım. Memleketime gidince Batman’ın bu güzellikle arkadaşlarıma anlatacağım” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim