* Batman-Siirt çevre yolu olarak bilinen TP bulvarındaki köprülü kavşakta yaya ve alt geçit çalışmalarının sürmesi güzergah sakinlerini zor durumda bıraktı.

* Ramazan ayında trafik çilesinin kentin en önemli güzergahını kilitleyeceğini belirten Belde Mahalle Muhtarı Nuri Altun, "Köprülü kavşakta çalışmaların uzun sürmesi şehrin en yoğun caddesinde trafiği işlemeyecek hale getirecek" dedi.

TRAFİĞİ KİLİTLEYEN KAVŞAK

Türkiye Petrolleri bulvarında aylardır yapımı süren Şevket Başak köprülü kavşakta yaya ve alt geçitte çalışmaların zaman alması, şehir merkezinin önemli güzergahını kitiledi. Vali Ahmet Deniz ile Karayolları Şube Müdürlüğü yetkililerinin uyardıkları yapımcı firmanın yeterli düzeyde araç ve ekipmanla çalışmamasından yakınan bulvardaki bazı esnaflar, işyerlerinin kepenklerini inderecek duruma geldiklerini söylediler. Araçların geçemediği güzergahtaki bazı işyeri sahipleri, "Zor günler geçiriyoruz. Siftahsız kepenk kapatıyoruz. Yapımcı firma tek-tük araçla çalışıyor. Böyle giderse köprülü kapşaktaki yaya ve alt geçitte çalışmalar Ramazan bayramında da bitmez" diye konuştular.

TRAFİK İŞLEMİYOR

Şehrin kalbi konumundaki Şevket Başak köprülü kavşağı etrafındaki mahallelerde trafik çilesinin aylardır sürdüğüne işaret eden Belde Mahalle Muhtarı Nuri Altun, şunları söyledi; "Tam bir yıldır çalışmaların sürdüğü bu kavşakta maalesef trafik çilesi her geçen gün büyüyor. Trafik işlemiyor. Tek kelimeyle buralarda oturanlar artık bezdi. Yapımcı firmanın geceli-gündüzlü çalışması gerekiyor. Her gün uzun kuyrukların oluştuğu bu güzergahta görünmez kazalar da yaşanıyor. Mübarek Ramazan ayı başladı. Güzergah sakinlerinin saatler öncesinden yola çıkmaları gerekiyor. Aksi takdirde iftara yetişmeleri imkansız olacak. Burada çalışmaların hızlandırılması kaçınılmazdır."

ARAÇ KUYRUĞU

Kavşakla bağlantısı olan Belde, GAP, Çamlıtepe, Aydınkonak ve Cudi mahallelerinin yanı sıra OSB ve Batman-Siirt çevre yolundaki araçların kullandığı TP bulvarı, akşam saatlerinde adeta tıkanıyor. Araç sürücüleri arasında zaman zaman tartışmalar yaşanırken, geçiş üstünlüğü yüzünden de görünmez kazalar meydana geliyor. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim