** Bir dönemler kırmızı etin en çok tüketildiği Batman ve yöresinde artık beyaz et revaçta. Tavuk bayileri, Batman’da ortalama ayda 2 bin ton tavuk eti satıyor. Kasaplar ise ayda 400 ton et satışı yapıyor.

KIRMIZI ET FİYATLARI YÜKSELİNCE
Batmanlılar, son aylarda kırmızı et fiyatının yükselişi nedeniyle beyaz et’e yöneldi. Batman’daki tavuk bayileri, günde 67 ton tavuk eti satarken, kasaplar da ortalama 10 tona yakın et satışını yapıyor. Tavuk eti kilosunun 7-8 liradan alıcı bulduğu kentte, kırmızı kilosu ise 34-35 liradan satılıyor. Altuner Tavukçuluk Bölge Bayii Mehmet Emin Demir, ayda 600 ton satışını gerçekleştirdiklerini söyledi. İzmir’den getirdikleri tavuk etinin yanı sıra komşu iller Bitlis ve Siirt’e de gönderdiklerini de belirten Demir: “Batmanlılar son yıllarda kırmızı et fiyatının yükselişinden sonra beyaz et’e yöneldi” dedi.

GÜNDE 10-15 TON KIRMIZI
ET TÜKETİLİYOR
Kırmızı et fiyatının 34-35 liradan satıldığı Batman’da kasaplar ise Kurban bayramından sonra et fiyatlarının yerinde kalmasına rağmen satışların artmadığına dikkat çekti. Fiyatları değerlendiren bazı yurttaşlar, şöyle konuştular: “Kasapların vitrinindeki fiyatlar cep yakıyor. Kırmızı etin kilosu Kurban bayramı arifesinde neredeyse 40 TL'yi bulmuştu. Fiyat yüksekliği nedeniyle geçen bayramda bir çok kişi kurbanlık kesemedi. Bu nedenle fiyatı daha uygun olan tavuk etini tercih ediyoruz. Sonbahar mevsimiyle birlikte balık sezonu başladı. Haliyle beyaz et tercihi daha da artacak.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim